Κοτόπιτα τέλεια 2
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπιτα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μπέικον με το κοτόπουλο ταιριάζει πολύ. Επίσης το καρότο και οι πολύχρωμες πιπεριές δίνουν μια υπέροχη γλυκια γευστική νότα...Έψαχνα συνταγή για κοτόπιτα και καμία δεν με κάλυπτε, έτσι διάβασα μερικές και έφτιαξα την δίκη μου συνταγή!!!
Υλικά
-
2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
-
300 γρ μπεικον
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 κίτρινη πιπεριά
-
1 πορτοκαλί πιπεριά
-
1 μέτριο καρότο
-
300 γρ μανιτάρια φρέσκα
-
150 γρ φέτα
-
150 γρ κεφαλοτύρι
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
βούτυρο και λάδι
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με λίγο αλάτι.
-
2
Αφού βράσει το αφήνουμε λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίξει και να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το ψιλοκόψουμε.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
4
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες (ζουλιεν).
-
5
Τρίβουμε το καρότο και τα τυριά.
-
6
Κόβουμε τα μανιτάρια φέτες.
-
7
Βάζουμε βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε όλα τα λαχανικά να τσιγαριστούν.
-
8
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν βάζουμε και το μπέικον και το κοτόπουλο.
-
9
Τα αφήνουμε να μαγηρευτούν ολα μαζί για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας τα.
-
10
Ρίχνουμε τα μυρωδικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
-
11
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά το αφήνουμε να πιει τα υγρά του και είναι έτοιμη η γέμιση μας.
-
12
Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο βάζουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
-
13
Βουτυρώνουμε το φύλλο και χαράζουμε τα κομματια.
-
14
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Σχόλια