Κοτόπιτα τέλεια
Κοτόπιτα σα σουφλέ..Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την εφτιαξε η θεία μου και από τότε είναι σε κάθε μας τραπέζι!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
1 κοτόπουλο ή 4 στηθάκια, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
-
20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
1/4 gounda τριμμένο
-
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1/4 regatto τριμμένο
-
1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-
1 πιπερια κόκκινη, 1 κίτρινη, 1πορτοκαλί σε κυβάκι
-
1 κρέμα γάλακτος 500γρ
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εχω ετοιμάσει όλα τα υλικά και τα έχω στο τραπέζι.
-
2
Σωτάρω το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα.
-
3
Προσθέτω το κοτόπουλο, πιπέρι, και το ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα τυριά και τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά!
-
4
Βουτυρώνω το πυρέξ ή ενα μεγαλο ταψί, στρώνω το ενα φύλλο σφολιάτας, στρώνω το μίγμα, και τέλος το άλλο φύλλο. Χαράζω και αλείφω με γάλα.
-
5
Ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για μια ώρα!
Σχόλια (54)