κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα της Μαρίνας
Marema
Marema @cook_8457276

Απλά, θεϊκή. Υπόσχομαι πως θα χρειαστεί ελάχιστο πλύσιμο μετά το ταψάκι σας, γιατί θα φάνε όλοι και το τελευταίο ψιχουλάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πίτα, αν και υποθέτω πως περιέχει αρκετά απο τα βασικά συστατικά της κοτόπιτας, έχει εμπλουτιστεί απο έμπνευση στιγμής με το φιλαδέλφεια και την μπεσαμέλ και αυτά πιστεύω πως την κάνουν ξεχωριστή! Μακάρι να την απολαύσετε!Καλή επιτυχία, καλή όρεξη, και υπόσχομαι πως είναι απο τις πιο νόστιμες κοτόπιτες που θα έχουν δοκιμάσει οι συνδαιτυμόνες σας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλο Σφολιάτα
  2. κοτόπουλο στήθος (δυο ολόκληρα στήθη είναι καλά)
  3. 6 φέτες μπέϊκον
  4. μανιτάρια (σε τεμάχια)
  5. πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί (ένα τέταρτο απο την καθεμία και είναι προαιρετική)
  6. 1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
  7. 250 γρ. τυρί τριμμένο (εγώ προτιμώ το Κέρυγκολντ Καπνιστό)
  8. Για μπεσαμέλ
  9. αλεύρι
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. σκόρδο σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το στήθος, μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς.

  2. 2

    Κατόπιν, το κόβουμε σε κομματάκια, σε μέγεθος τόσο, όσο θέλουμε να το νιώθουμε αισθητό στην πίτα μας.

  3. 3

    Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε βούτυρο ή λίγο λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και αρχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

  4. 4

    Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπέίκον, τα μανιτάρια, αλάτι-πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.

  5. 5

    Ανακατεύουμε για δυο λεπτά και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

  6. 6

    Σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνουμε μια μικρή δόση κρέμας μπεσαμέλ (κατά προτίμηση χωρίς αυγά).

  7. 7

    Μόλις είναι έτοιμη, ξαναβάζουμε το τηγάνι με το κοτόπουλο στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.

  8. 8

    Προσθέτουμε το τυρί φιλαδέλφεια και ανακατεύούμε καλά μέχρι να λιώσει.

  9. 9

    Έπειτα προσθέτουμε την μπεσαμέλ, και το τριμμένο τυρί.

  10. 10

    Αποσύρουμε απο τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για πέντα λεπτά.

  11. 11

    Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, και ρίχνουμε την γέμιση.

  12. 12

    Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, κόβουμε τυχόν ακρούλες που περισσεύουν, καιαιαιαιιιιι... ο φούρνος θα ψήσει την πίτα μας για μια 45 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Roulathecook
Roulathecook @cook_8463244
Πολυ ωραια συνταγη.Γρηγορη κ ευκολη.\nΝομιζω πως τη γεμιση αυτη θα μπορεσουμε να τη χρησιμοποιησουμε κ για να γεμισουμε κανελονια ή κρεπες.

Από

Marema
Marema @cook_8457276
στις