syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Αγαπημένη κοτόπιτα... με αναμνήσεις από χωριό!
Η πίτα γίνεται με χειροποίητο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme) ή φύλλο σφολιάτας. Για την εκτέλεσή με τεχνική ήλιου βλέπε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou
Για φύλλο gozleme βλέπε εδώ
https://cookpad.com/gr/sintages/4651677-xeiropoiito-phullo-gia-pites-phullo-gozleme
Για φύλλο σφολιάτας βλέπε εδώ
https://cookpad.com/gr/sintages/3087339-xeiropoiito-phullo-spholiatas

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

150 Minutes
30-36 μερίδες
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  3. 1 κουτ. σούπας ξίδι
  4. 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  5. 500 ml νερό κρύο ή χλιαρό
  6. Αλάτι
  7. Αλεύρι ή νισεστές (για άνοιγμα φύλλων)
  8. Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων) (χωριάτικο φύλλο)
  9. Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου (για άλειμμα των φύλλων) (φύλλο σφολιάτας)
  10. Για τη γέμιση
  11. 3 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  12. 150 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  13. 150 γραμμάρια κοτόπουλο καπνιστό ψιλοκομμένο
  14. 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
  15. 300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  16. 250 γραμμάρια μείγμα τυριών τριμμένο
  17. 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  18. 2 αυγά χτυπημένα
  19. 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  20. 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  21. Αλάτι
  22. Πιπεριά (προαιρετικά)
  23. Μπέικον (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εκτέλεση (για ζύμη): Η πίτα γίνεται με χειροποίητο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme) ή φύλλο σφολιάτας.

  2. 2

    Για την εκτέλεσή με τεχνική ήλιου βλέπε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou

  3. 3
  4. 4

    Για φύλλο σφολιάτας βλέπε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3087339-xeiropoiito-phullo-spholiatas

  5. 5

    Για γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπέικον και τα μανιτάρια σε λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε τη γαλοπούλα και τα κοτόπουλα, για να σοταριστούν κι αυτά και αλατοπιπερώνουμε.

  6. 6

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το μοσχοκάρυδο, μέχρι να δέσει και μετά τα τυριά. Αποσύρουμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και αφού «δέσει» το μείγμα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στις εκτελέσεις ''ζύμης - ανοίγματος φύλλου'', ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (ο χρόνος και η θερμοκρασία αναφέρονται στις τεχνικές ανοίγματος φύλλου).

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Wendy
Wendy @wendy_9
Δεν έβαλα μανιτάρια, από αλλαντικά έβαλα μόνο μπέικον και από τυριά κεφαλοτύρι και ρεγκάτο. Πεντανόστιμη!

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα