κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτσα
Titsi
Titsi @titsaki
,

Πρόκειται για κάτι μεταξύ πίτας και πίτσας! Εγώ προτίμησα να την βαφτίσω κοτόπιτσα. Εσείς;

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είστε λάτρης του μανιταριού και της πιπεριάς όπως κι εγώ, μπορείτε να τα προσθέσετε στο σωτάρισμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8-10 άτομα
  1. φύλλο Για το
  2. 1 γιαούρτι αγελάδος
  3. 1 Βιτάμ soft
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. Για τη γέμιση
  6. 1 κοτόπουλο βρασμένο
  7. 200 γραμ. ζαμπόν
  8. 200 γραμ. μπέικον
  9. 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  10. 10 φέτες τυρί του τόστ
  11. 2 κουτ. σούπας φρ. βούτυρο
  12. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  13. αλάτι, πιπέρι
  14. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το φύλλο, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας τμηματικά στο τέλος το αλεύρι, μέχρις ότου να μην κολλάει στα χέρια μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  2. 2

    Για τη γέμιση, σωτάρουμε τις 2 κουτ. φρέσκο βούτυρο με το κρεμμύδι και το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνίσει και ψιλοκόψει. Προσθέτουμε το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.

  3. 3

    Απλώνουμε το φύλλο σε πυρέξ. Στρώνουμε σε μια στρώση το τυρί τοστ και μια το ζαμπόν.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη μισή δόση του μείγματος κοτόπουλου, μία στρώση κεφαλογραβιέρα και έπειτα την υπόλοιπη δόση του κοτόπουλου.

  5. 5

    Γυρνάμε το φύλλο που περισσεύει γύρω από το πυρέξ προς τα μέσα και τελειώνουμε με τα τρία αυγά που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος και μισό κουταλάκι αλάτι, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για πενήντα περίπου λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

aimiliani
aimiliani @Aimiliani
οταν λες ενα γιαουρτι αγελαδας των ποσων γραμμαριων εννοείς και τι είδους γιαουρτι?

Από

Titsi
Titsi @titsaki
στις
,
Ένα από τα χόμπυ μου είναι η μαγειρική. Μέσα από το sintagespareas.gr έχω βρει τις πιο εκπληκτικές συνταγές! Γι' αυτό τον λόγο θα προσπαθήσω κι εγώ να το ανταποδώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες συνταγές μου!
Δες περισσότερα