Κοτοπουλάκι φουρνιστό με ρύζι
Ένα νόστιμο και εύκολο φαγάκι που έκανα πολύ συχνά σαν φοιτήτρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση του είναι πολύ ωραία και πιστέυω ότι είναι πιο χορταστικό έτσι από το κοτόπουλο με πατάτες ( όχι ότι δεν μου αρέσει, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει χαχαχα).Μπορεί να γίνει και με ολόκληρο κοτόπουλο ή με όποιο κομμάτι εσείς προτιμάτε, απλά εμείς στο σπίτι είμαστε του μπουτιου!!! Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μπουτάκια και αν θέλουμε τα ξεκοκκαλίζουμε.
-
2
Τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το αλατάκι, το πιπεράκι, τη πάπρικα, το λάδι, τη μαργαρίνη και το σκόρδο.
-
3
Σε μια κόυπα με νερό προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί και στη συνέχεια λούζουμε με αυτό το νεράκι τα μπουτάκια. Προσθέτουμε αν χρειάζεται ακόμα λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς
-
4
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
-
5
Αφαιρούμε τα μπουτάκια απο το ταψί. Αν χρειάζεται στύβουμε ακόμα λίγο το ζουμάκι απο τα μπουτάκια για να μέινει μόνο το λαδι και με ένα πιρούνι λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατέυουμε να ομογενοποιηθέι με το λαδάκι.
-
6
Ρίχνουμε το ρύζι στο λάδι και το ανακατεύουμε. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!!! Καλή μας όρεξη!!!
Σχόλια (2)