Κοτόπουλο a la creme του αδερφού

vassiap, 09.03.11

Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη, και με επιλογή παρασκευής του με λιγότερα λιπαρά, η συνταγή του αδερφού μου για ένα νόστιμο γεύμα.
Κοτόπουλο a la creme του αδερφού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3-4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 250 γραμμ. μπέικον
  • 2 κ.σ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 φρέσκια μέτρια πιπεριά
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος
  • ποσότητα λιωμένη μαργαρίνη
  • ποσότητα νερού (εξαρτάται από το βάθος του σκεύους)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 φλ.τσ. νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας ή με μαχαίρι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια-μπουκιές. Το ίδιο κάνουμε και με το μπέικον. Τεμαχίζουμε την πιπεριά σε λωρίδες, και τα μανιτάρια (εκτός αν είναι σε κονσέρβα, οπότε τα βάζουμε όπως είναι, αφού τα στραγγίσουμε).
  2. Βάζουμε ποσότητα λιωμένης μαργαρίνης σε βαθύ τηγάνι.
  3. Τσιγαρίζουμε το μπέικον για 3'. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει την περιττή λιπαρότητα.
  4. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για 4' - 5', γυρνώντας τα συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι. Τα αφαιρούμε κι αυτά και τα τοποθετούμε, επίσης, σε χαρτί κουζίνας.
  5. Αν κρίνουμε απαραίτητο, προσθέτουμε λίγη ποσότητα μαργαρίνης ακόμη στο τηγάνι, και βάζουμε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Μόλις αρχίσει και σκληραίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε ποσότητα νερού, τόση ώστε να καλυφθεί.
  6. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δούμε ότι το νερό αρχίζει να σώνεται, και τότε προσθέτουμε 1/2 φλ. τσ. νερό ακόμη, και το αλάτι.
  7. Μόλις αρχίσει και πάλι το νερό να μειώνεται, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την φρέσκια πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέικον και μια πρέζα πιπέρι.
  8. Αφήνουμε να βράσει για 4' - 5' λεπτά, ελέγχοντας συνεχώς, και τέλος κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  9. Συνοδεύουμε με ρύζι, σπιτικές χυλοπίττες ή ιδανικότερα με χρωματιστές ταλιατέλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τους λάτρεις της κανέλας, ένα μυστικό για πιο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα είναι να προσθέσετε λίγη ποσότητα κανέλας μετά την πρώτη βράση της κρέμας γάλακτος!

Για λιγότερα λιπαρά και θερμίδες: Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος και μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών. Αντικαθιστούμε το απλό μπέικον με μπέικον γαλοπούλας, εξίσου γευστικό. Αντί για τσιγάρισμα στο τηγάνι σε ποσότητα βιτάμ ή βουτύρου, μπορούμε να τσιγαρίσουμε τα υλικά μας στο σκεύος teppanyaki (τεπανγιάκι), στο οποίο ψεκάζουμε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου και έτσι μειώνουμε τα λιπαρά. Το έχω δοκιμάσει και όντως το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από marilyn, 29-6-11  
    anti gia margarini ginete n valw voutiro?
    #
    Σχόλιο από vassiap, 29-6-11  
    Ναι, αλλά θα πρέπει να μετριάσετε λίγο τις ποσότητες, για να μη γίνει πολύ "βαρύ".

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από marilyn, 29-6-11  
    anti gia margarini ginete n valw voutiro?

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vassiap, 29-6-11  
    Ναι, αλλά θα πρέπει να μετριάσετε λίγο τις ποσότητες, για να μη γίνει πολύ "βαρύ".

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της frosso***
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Πουλερικά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΕΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    πουλερικα
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou