Κοτόπουλο a la creme του αδερφού

vassiap
vassiap @cook_8468835
,Ελλάδα

Εύκολη, γρήγορη, και με επιλογή παρασκευής του με λιγότερα λιπαρά, η συνταγή του αδερφού μου για ένα νόστιμο γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τους λάτρεις της κανέλας, ένα μυστικό για πιο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα είναι να προσθέσετε λίγη ποσότητα κανέλας μετά την πρώτη βράση της κρέμας γάλακτος!Για λιγότερα λιπαρά και θερμίδεςΧρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος και μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών. Αντικαθιστούμε το απλό μπέικον με μπέικον γαλοπούλας, εξίσου γευστικό. Αντί για τσιγάρισμα στο τηγάνι σε ποσότητα βιτάμ ή βουτύρου, μπορούμε να τσιγαρίσουμε τα υλικά μας στο σκεύος teppanyaki (τεπανγιάκι), στο οποίο ψεκάζουμε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου και έτσι μειώνουμε τα λιπαρά. Το έχω δοκιμάσει και όντως το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 3-4 φιλέτα κοτόπουλου
  2. 250 γραμμ. μπέικον
  3. 2 κ.σ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  4. 1 φρέσκια μέτρια πιπεριά
  5. 2 μικρές κρέμες γάλακτος
  6. ποσότητα λιωμένη μαργαρίνη
  7. ποσότητα νερού (εξαρτάται από το βάθος του σκεύους)
  8. 1 κ.γ. αλάτι
  9. 1 πρέζα πιπέρι
  10. 1/2 φλ.τσ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας ή με μαχαίρι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια-μπουκιές. Το ίδιο κάνουμε και με το μπέικον. Τεμαχίζουμε την πιπεριά σε λωρίδες, και τα μανιτάρια (εκτός αν είναι σε κονσέρβα, οπότε τα βάζουμε όπως είναι, αφού τα στραγγίσουμε).

  2. 2

    Βάζουμε ποσότητα λιωμένης μαργαρίνης σε βαθύ τηγάνι.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε το μπέικον για 3'. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει την περιττή λιπαρότητα.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για 4' - 5', γυρνώντας τα συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι. Τα αφαιρούμε κι αυτά και τα τοποθετούμε, επίσης, σε χαρτί κουζίνας.

  5. 5

    Αν κρίνουμε απαραίτητο, προσθέτουμε λίγη ποσότητα μαργαρίνης ακόμη στο τηγάνι, και βάζουμε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Μόλις αρχίσει και σκληραίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε ποσότητα νερού, τόση ώστε να καλυφθεί.

  6. 6

    Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δούμε ότι το νερό αρχίζει να σώνεται, και τότε προσθέτουμε 1/2 φλ. τσ. νερό ακόμη, και το αλάτι.

  7. 7

    Μόλις αρχίσει και πάλι το νερό να μειώνεται, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την φρέσκια πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέικον και μια πρέζα πιπέρι.

  8. 8

    Αφήνουμε να βράσει για 4' - 5' λεπτά, ελέγχοντας συνεχώς, και τέλος κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

  9. 9

    Συνοδεύουμε με ρύζι, σπιτικές χυλοπίττες ή ιδανικότερα με χρωματιστές ταλιατέλες.

Αντιδράσεις

Από

vassiap
vassiap @cook_8468835
στις
,Ελλάδα
Θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθέτης, με μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές ανησυχίες!
Δες περισσότερα