Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Νοστιμότατο, εύκολο και εντυπωσιακό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή μου την έμαθε μια φίλη από την Ουκρανία... όταν τη φτιάξετε, θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι και όταν την φάτε, το σκορδοβούτυρο θα δώσει απογειωτική γεύση στο στόμα σας! Είναι αυθεντική και ταιριάζει πολύ με πουρέ ή με πιλαφάκι - στα οποία, όταν τα ετοιμάζετε, μπορείτε να βάλετε και λίγο σκορδοβούτυρο από αυτό που έμεινε. Καλή σας όρεξη!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 - 5 άτομα
  1.  1500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι ή στήθος (ή, αν σας αρέσει, συνδυασμός και των δύο)
  2. 250 γρ. σκορδάτο βούτυρο -π.χ, Meggle- ( ή, αν θέλετε, το φτιάχνετε μόνοι σας με
  3. 250 γραμ. Βιτάμ σοφτ
  4. Το χυμό από 2 λεμόνια
  5. 10 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  6. 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσσα σκόρδου
  7. Αλάτι, πιπέρι)
  8. 6-7 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού τριμμένη στο μίξερ
  9. 3-4 αυγά χτυπημένα
  10. Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας το σκορδάτο βούτυρο, πρέπει να αρχίσετε από αυτό, χτυπώντας καλά στο μίξερ τα εξής υλικά: το βούτυρο, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιών, το αλάτι και το πιπέρι. Τον ψιλοκομμένο μαϊντανό θα τον προσθέσετε στο τέλος, χτυπώντας στη στιγμιαία ταχύτητα του μίξερ όσες φορές χρειάζεται μέχρι απλά να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά - προσοχή! Δεν πρέπει να λυώσει.

  2. 2

    Μόλις το σκορδοβούτυρο ετοιμαστεί, βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα.

  3. 3

    Αν χρησιμοποιήσετε το σκορδοβούτυρο του εμπορίου, απλά αφήστε το να περιμένει στο ψυγείο σας.

  4. 4

    Πάρτε τα φιλέτα κοτόπουλου και χτυπήστε τα καλά ένα ένα μ' ενα σφυράκι - ή πατήστε τα με τον πλάστη - για να πλατύνουν καλά.

  5. 5

    Βγάλτε το σκορδοβούτυρο απ' το ψυγείο και βάλτε από δύο καλά γεμάτα κουταλάκια του γλυκού στο κέντρο κάθε φιλέτου. Τυλίξτε το φιλέτο σε σφιχτό ρολό.

  6. 6

    Βουτήξτε τα τυλιγμένα φιλέτα πρώτα στα χτυπημένα αυγά και μετά κυλήστε τα καλά πάνω στην τριμμένη φρέσκια ψίχα ψωμιού. Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες.

  7. 7

    Ζεσταίνετε πολύ καλά μπόλικο λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τελείως τα ρολά φιλέτου, και μόλις κάψει καλά, τα ρίχνετε μέσα και τηγανίζετε για 10-12 λεπτά - αν δείτε πως 'αρπάζουν' νωρίς, χαμηλώστε λίγο την ένταση της θεμροκρασίας.

  8. 8

    Μόλις τηγανιστούν,- πρέπει να έχουν πάρει ένα σκούρο καφέ-χρυσό χρώμα - τα στραγγίζετε καλά και τα σερβίρετε γαρνίροντάς τα με πασπαλισμένο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέταρτα κομμένου λεμονιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
μου άρεσε πολύ αλλά θα κάνω το 1/3 της συνταγής σαν ποσότητα

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,