Κοτόπουλο αλα κρέμ hellenn
Εύκολη, γρήγορη, και διαιτιτική.. Και πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή απο διατροφολόγο.
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια.
-
1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
-
1 κρεμμύδι στον τρύφτη.
-
0,5 κούπα λευκο ξηρό κρασί.
-
1 φλιντζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ light.
-
2 κουταλιές σούπας απαλή μουσταρδα.
-
1 κούπα νερό.
-
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουερ.
-
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
-
Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλιτικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ελαφρά.
-
2
Κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το πουλερικό εως ώτου μαλακώσει.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη.
-
5
Ετοιμάζουμε το μίγμα με το γάλα, τη μουστάρδα και το κόρν φλάουερ ανακατεμένα σε μια κούπα και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
-
6
Είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.
-
7
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή απλό για πιλάφι.
Σχόλια (10)