Koro
Koro @cook_8495843
Λουτράκι,Ελλάδα

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της κρέμας γάλακτος αλλά και των τυριών!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται πολύ καλά με πατάτες τηγανιτές καθώς επίσης και με ρύζι/ρυζότο ή πέννες.Για όσους είναι λάτρεις των τυριών και θέλουν η σάλτσα να έχει πιο τυρένια γεύση μπορούν να προσθέσουν παραπάνω ποσότητα π.χ. 200-230 γρ. κίτρινα τυριά. Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 4 φιλέτα (μερίδες) κοτόπουλο
  2. 12-15 φέτες μπέικον
  3. 150 γρ. κίτρινα τυριά mix (gouda, edam κτλ)
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι
  5. 1 κονσέρβα μανιτάρια champion (κομμένα)
  6. ελαιόλαδο / βούτυρο
  7. κονιάκ
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την σάλτσα, αρχικά πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα μανιτάρια μας.

  2. 2

    Κόβουμε τις φέτες μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε πρώτα το μπέικον με λίγο βούτυρο (ή ελαιόλαδο) και όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια.

  4. 4

    Τα αφήνουμε μαζί στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε από τα περιττά λίπη.

  5. 5

    Στη συνέχεια τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και αφαιρούμε τα πολλά ζουμιά.

  6. 6

    Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα.

  7. 7

    Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  8. 8

    Ρίχνουμε βάζοντας χαμηλά τη φωτιά λίγο λίγο τις κρέμες γάλακτος και αν θέλουμε ελάχιστο φρέσκο γάλα.

  9. 9

    Αφήνουμε τη σάλτσα να ζεσταθεί αρκετά και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά και αλάτι (ανάλογα με τα γούστα μας)

  10. 10

    Ανακατεύουμε σιγά για να μην κολλήσει το τυρί στον πάτο, μέχρι να λιώσει και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το μπέικον, που έχουν στραγγίξει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ελάχιστο κονιάκ (μισό σφηνάκι περίπου).

  11. 11

    Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να πήξει και είμαστε έτοιμοι.

  12. 12

    Για το κοτόπουλο, προτιμήστε να ψήσετε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου σας, αλλά αν δεν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να το σοτάρετε καλά σε ένα τηγάνι ξεχωριστά και να το προσθέσετε στην κατσαρόλα αφού έχει ετοιμαστεί η σάλτσα ώστε να "τραβήξει" και να γίνει πιο ζουμερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

angy85
angy85 @cook_8461507
Πάρα πολύ ωραία συνταγή!Εγώ πρόσθεσα και κόκκινη πιπεριά και μας άρεσε πολύ!

Από

Koro
Koro @cook_8495843
στις
Λουτράκι,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα