Κοτόπουλο αραχτό σε πρασολάχανο
Είναι στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό πάνω σε πρασολάχανο με πληγούρι. Νόστιμο υγιεινό και "λειτουργικό"!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ξεκίνησα να κάνω πρασόρυζο ή πρσαοσέλινο μια μέρα και έκανα τελικά αυτή. Με επιφύλαξη για το πως θα δέσει η σελινόριζα με το κοτόπουλο αλλά έγινε θαυμάσιο. Φαγώθηκε όλο και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία.
Υλικά
-
Στήθος κότοπουλο χωρίσμένο στα δύο (χωρίς κόκαλο) ανάλογα με τα άτομα.
-
1 κουτ. τσαγιού ντοματοπελτέ.
-
1 φλυντζάνι χυμό ντομάτας ή κονκασέ.
-
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-
1 μπωλ ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο.
-
2 χοντρά πράσα (όχι τα πράσινα μέρη) πολύ ψιλές ροδέλες.
-
1/4 πιπεριά κόκκινη και 1/4 πράσινη πολύ ψιλοκομμένη.
-
1/2 φλυντζ.τσαγιού σελινόριζα ψιλοκομμένη
-
2/3 φλυντζ. πληγούρι
-
Μπαχάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και με τον τοματοπελτέ και το μπαχάρι (οπωσδήποτε) και το κρεμμύδι το ροδίζουμε με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
-
2
Οταν κάνει κρούστα και ροδίσει ρίχνουμε και τον τοματοχυμό ή κονκασέ και αφήνουμε να ψηθεί.
-
3
Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
-
4
Προσθέτουμε μετά το ψιλοκομμένο λάχανο, το πράσο και τη σελινόριζα, το πληγούρι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 2 μεγάλα ποτήρια).
-
5
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να γίνει.
-
6
Όταν βράσουν τα λαχανικά τοποθετούμε από πάνω το κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε το μάτι.
-
7
Αφήνουμε τα τραβήξει και να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.
-
8
Δίνουμε ουσιαστικά χρόνο στο πληγούρι να "ησυχάσει" και να δέσει όμορφα με όλα τα άλλα.
Σχόλια (4)