κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο αραχτό σε πρασολάχανο
evdoba
evdoba @evdoba
,

Είναι στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό πάνω σε πρασολάχανο με πληγούρι. Νόστιμο υγιεινό και "λειτουργικό"!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξεκίνησα να κάνω πρασόρυζο ή πρσαοσέλινο μια μέρα και έκανα τελικά αυτή. Με επιφύλαξη για το πως θα δέσει η σελινόριζα με το κοτόπουλο αλλά έγινε θαυμάσιο. Φαγώθηκε όλο και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. Στήθος κότοπουλο χωρίσμένο στα δύο (χωρίς κόκαλο) ανάλογα με τα άτομα.
  2. 1 κουτ. τσαγιού ντοματοπελτέ.
  3. 1 φλυντζάνι χυμό ντομάτας ή κονκασέ.
  4. 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. 1 μπωλ ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο.
  6. 2 χοντρά πράσα (όχι τα πράσινα μέρη) πολύ ψιλές ροδέλες.
  7. 1/4 πιπεριά κόκκινη και 1/4 πράσινη πολύ ψιλοκομμένη.
  8. 1/2 φλυντζ.τσαγιού σελινόριζα ψιλοκομμένη
  9. 2/3 φλυντζ. πληγούρι
  10. Μπαχάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  11. 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και με τον τοματοπελτέ και το μπαχάρι (οπωσδήποτε) και το κρεμμύδι το ροδίζουμε με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

  2. 2

    Οταν κάνει κρούστα και ροδίσει ρίχνουμε και τον τοματοχυμό ή κονκασέ και αφήνουμε να ψηθεί.

  3. 3

    Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε σε ένα πιάτο.

  4. 4

    Προσθέτουμε μετά το ψιλοκομμένο λάχανο, το πράσο και τη σελινόριζα, το πληγούρι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 2 μεγάλα ποτήρια).

  5. 5

    Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να γίνει.

  6. 6

    Όταν βράσουν τα λαχανικά τοποθετούμε από πάνω το κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε το μάτι.

  7. 7

    Αφήνουμε τα τραβήξει και να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

  8. 8

    Δίνουμε ουσιαστικά χρόνο στο πληγούρι να "ησυχάσει" και να δέσει όμορφα με όλα τα άλλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Brit
Brit @cook_8454641
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και θέλω να την δοκιμάσω. Μπορείς όμως να μου διευκρινίσεις πόσο πληγούρι βάζεις

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,