Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάει πολύ ωραία με ταλιατέλες σε σκορδοβούτυρο. (Βράζουμε τις ταλιατέλες και στο τέλος τις περιχύνουμε με βούτυρο και σκόρδο).
Υλικά
-
2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
-
12 μεσαία μανιτάρια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
4 φέτες ζαμπόν, μπέικον ή προσούτο
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο τριμμένο σκόρδο
-
αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση.
-
2
Χτυπάμε τα κομμάτια μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά (το 1/2 του πάχους τους και λιγότερο). Τα αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Έχουμε κόψει τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα έχουμε σωτάρει με αλατοπίπερο και τριμμένο σκόρδο.
-
4
Απλώνουμε στο κάθε κομμάτι μια φέτα ζαμπόν (ή μπέικον ή προσούτο). Βάζουμε πάνω από τη φέτα ζαμπόν το μείγμα που έχουμε σωτάρει. Μπορούμε το ζαμπόν ή το μπέικον να τα ψιλοκόψουμε και αυτά μέσα στο μείγμα με τα μανιτάρια αν θέλουμε. Από πάνω, εάν θέλουμε, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί.
-
5
Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο σε ρολό (να κλείσει από παντού) και το δένουμε με σπάγγο για να μην ανοίξει.
-
6
Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει αλατάκι και αλευρώνουμε τα ρολά μας (εδώ δεν είχα σκοινάκι και τα έχω πιάσει με οδοντογλυφίδες).
-
7
Τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο τηγάνι που είχαμε σωτάρει τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν.
-
8
Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Σχόλια (20)