kikitsa 69
kikitsa 69 @cook_8505136
,Ελλαδα

Ένα πεντανόστιμο πιάτο, εύκολο και σχετικά γρήγορο, με πολύ ωραία γεύση και εμφάνιση, κατάλληλο για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχουν μυστικά σ' αυτό το πιάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
7-8 μερίδες
  1. 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  2. 1 πιπεριά κόκκινη
  3. 1 πιπεριά πορτοκαλί
  4. 1 πιπεριά κίτρινη
  5. 4-5 κρεμμύδια μέτρια
  6. 1 φλ.τσ. κρασί λευκό ξηρό
  7. 1 λεμόνι ζουμερό τον χυμό του
  8. 2 κ.γ. κάρυ τριμμένο
  9. 1/4 κ.γ. κύμινο
  10. 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  11. 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  12. 1 κ.σ. αλάτι
  13. 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα μας. Το κόβουμε σε κομμάτια σχετικά μικρού μεγέθους της αρεσκείας μας, ώστε να μαγειρευτεί ευκολότερα.

  2. 2

    Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες σχετικά χονδρές. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο και σχετικά βαθύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει (σε δυνατή φωτιά), σοτάρουμε από όλες τις πλευρές καλά τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν καλά.

  4. 4

    Αφού τα σοτάρουμε τα αφαιρούμε σε μία πιατέλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γυαλίσουν καλά.

  5. 5

    Όταν σοταριστούν τα κρεμμύδια μας προσθέτουμε και τις πιπεριές για άλλα 5-6 λεπτά να σοταριστούν καλά κι' αυτές μέχρι να μαλακώσουν. Εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  6. 6

    Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά γιά να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

  7. 7

    Σε ένα σέικερ ή ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το κάρυ, το κύμινο, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το προσθέτουμε στο σκεύος μας ρίχνοντάς το από πάνω και πάλι ανακατεύουμε 2-3 φορές να ενωθούν τα αρώματα.

  8. 8

    Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού καυτό νερό για να μην χάσει την βράση του, σκεπάζουμε το σκεύος μας και χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό περίπου. Αν η κουζίνα σας έχει μέχρι το 6 το βάζουμε στο 3 ή στο 2 αρκεί να μην σταματήσει το μαγείρεμα. Αφήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο να μαγειρευτεί γιά 45-50 λεπτά ελέγχοντας σταδιακά μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη για να μην πιάσει από κάτω.

  9. 9

    Μπορείτε να το συνοδέψετε τέλεια με ένα πιλαφάκι με ρύζι της αρεσκείας σας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

kalofagas52
kalofagas52 @cook_8505707
Πώ πω πω!!!!...Τι κοτόπουλο ήταν αυτό??..Κοντέψαμε να φάμε και την κατσαρόλα..Μπράβο kikitsa η συνταγή σου ειναι μοναδική και ανεπανάληπτη και την έβαλα στις αγαπημένες μου.Είχαμε πολύ καιρό να φάμε τόσο νόστιμο κοτόπουλο πέρα από τις συνηθισμένες συνταγές. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Καθιερώνετε σίγουρα.

Από

kikitsa 69
kikitsa 69 @cook_8505136
στις
,Ελλαδα