Κοτόπουλο γεμιστό
Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε ένα κοτόπουλο και να εντυπωσιάσετε τους καλεμένους σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για κοτόπουλα "νανάκια" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοτόπουλο μέτριο προς μικρό, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Συνταγή από το περιοδικό Hello.
Υλικά
-
2 κοτοπουλάκια (νανάκια)
-
500 γραμ. μανιτάρια
-
80 γραμ. προσούτο ή ζαμπόν
-
80 γραμ. ψαχνό μοσχάρι
-
2 φέτες ψωμί του τόστ
-
1 αυγό
-
1 κλωναράκι θυμάρι και 1 φασκόμηλο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
-
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
-
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
-
ζωμό κύβου λαχανικών
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρέ τα σε 3 κουταλιές λάδι και 1 βούτυρο, για 3 λεπτά.
-
2
Περιχύστε τα με λίγο κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέστε το μισό σκόρδο, το μαιντανό και βράστε τα, προσθέτοντας λίγο ζωμό.
-
3
Όταν βράσουν, πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι, και κατεβάστε τα από τη φωτιά.
-
4
Αλέστε στο μίξερ το μοσχάρι με το προσούτο, βάλτε τα σ΄ένα μπόλ, και προσθέστε το αυγό, την παρμεζάνα,το υπόλοιπο σκόρδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη ψίχα του ψωμιού, μουσκεμμένη.
-
5
Προσθέστε μια κουταλιά μανιτάρια ψιλοκομμένα, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
-
6
Γεμίστε τα κοτοπουλάκια με το μείγμα που ετοιμάσατε.
-
7
Κλείστε τα ανοίγματα με μία οδοντογλυφίδα, δέστε τα πόδια σταυρωτά και βάλτε τα σ΄ένα ταψί όχι πολύ μεγάλο.
-
8
Περιχύστε τα κοτοπουλάκια με 2-3 κουταλιές λάδι,πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε στο ταψί το φασκόμηλο.
-
9
Ψήστε τα κοτοπουλάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, περίπου 1 ώρα, περιχύνοντάς τα μερικές φορές με το υπόλοιπο κρασί.
-
10
Ζεστάνετε τα μανιτάρια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
-
11
Κόψτε στα δύο τα κοτοπουλάκια και σερβίρετέ τα με τα μανιτάρια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)