Κοτόπουλο για μερακλήδες
Κοτόπουλο για ουρανίσκους που τρελλαίνονται για πικάντικες γεύσεις!!! Εύχομαι να σας αρέσει. Καλή ορεξη σε όσους επιλέξουν να το φτιάξουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή βασίστηκε πάνω στο αρνί γιούλμπασι που κάνει τέλειο η μανούλα μου!!! Τα κεφαλοτύρια και τα σκόρδα ταιριάζουν τέλεια και στο κοτοπουλο. Ο συνδυασμός με μουστάρδα και πιπεριές απογειώνει την γεύση και "σπάει" την κοτοπουλίλα- αυτή την περίεργη μυρωδιά που έχει καμμιά φορά το κοτόπουλο.Συνοδεύεται με κλασσικές τηγανιτές πατατούλες ή με τις τέλειες τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις του top 10.
Υλικά
-
1 μέτριο ή μεγάλο κοτόπουλο
-
κυβάκια κεφαλοτύρι
-
σκελίδες σκόρδο
-
2 πιπεριές πράσινες
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ή απλώς το ανοίγουμε στην κοιλιά.
-
2
Το αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρό ή καυτερό το αντέχουμε -προσοχή στο αλάτι γιατί είναι αλμυρό και το κεφαλοτύρι.
-
3
Κάνουμε χαρακιές στο κοτόπουλο και τις γεμίζουμε με κεφαλοτύρι και σκόρδα - όσα ταιριάζουν στην γεύση μας.
-
4
Το αλοίφουμε με μπόλικη μουστάρδα ολόγυρα.
-
5
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
-
6
Τα βάζουμε όλα στην γάστρα με πολύ λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγογίνει. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ωρίτσες στους 150 βαθμούς. Βέβαια είναι ανάλογα και τους φούρνους. Θα το δείτε και μόνοι σας.
-
7
Αφού μισοψηθεί ανοίγουμε την γάστρα για να ξεροψηθεί και να μείνει με το ζουμάκι του.
Σχόλια (11)