Κοτόπουλο για να γλείφεις τα δαχτυλά σου
Πεντανόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο, με τα κατάλληλα μυρωδικά, για μια σίγουρη επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με πατάτες , ρύζι , μακαρόνια , λαχανικά, κ.λ.π. Στη φωτογραφία δίπλα το έχω συνοδέψει με μπεσαμέλ light *( αυτή η συνταγή χωρίς τα πρώτα 3 υλικά) και λαχανάκια βρυξελλών.Είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από μια συνταγή του jamie oliver στο βιβλίο του "30 λεπτά γεύματα "!
Υλικά
-
4 κομμάτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση στήθος)
-
4 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 πιπεριές (μεσαίου μεγέθους)
-
1 κ.γλ. μουστάρδα (τύπου brava, hellmann's ,κ.λ.π.)
-
λίγο λευκό κρασί
-
λίγο νεράκι
-
δεντρολίβανο (περίπου 1 και κάτι κ.σ.)
-
πιπέρι
-
αλάτι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στο ταψί μας.
-
2
Του ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι, δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με 1. κ.τ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο ταψί.
-
4
Προσθέτουμε λάδι (και πάνω από το κοτόπουλο), κρασί, νεράκι (λίγο) και τη μουστάρδα (τύπου brava, hellmann's,κ.λ.π.).
-
5
Κουνάμε το ταψάκι μας για να ανακατευτούν και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μία ώρα, στις αντιστάσεις. (τελευταία σχάρα του φούρνου)
Σχόλια (3)