Κοτόπουλο γιουβετσάκι με σπυρωτό κριθαράκι
Γιουβέτσι με κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας!!! Με το τσιγάρισμα, το κριθαράκι ΔΕΝ λασπώνει με τίποτα!!! Ευχαριστούμε την AΝGOLINA για τις φωοτγραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο σε κομμάτια, χωρίς το δέρμα του
-
1 μέτριο κρεμμύδι σε κομματάκια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
3-4 κούπες λιωμένη ντομάτα
-
μπαχάρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λάδι
-
500 γρ χοντρό κριθαράκι
-
500 γρ κεφαλοτύρι σκληρό και πικάντικο κομμένο σε καρέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτω το κοτόπουλο και το μπαχάρι.
-
2
Όταν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνω την ντομάτα και χαμηλώνω το μάτι.
-
3
Αφήνω να ψηθεί το κοτόπουλο, να έχει αρκετό ζουμί.
-
4
Στο μεταξύ, τσιγαρίζω το κριθαράκι σε λίγο λάδι, μέχρι να γυαλίσει και να ξεροψηθούν μερικά σπυράκια.
-
5
Βάζω σε ταψί το κοτόπουλο, πρέπει να έχει αρκετό ζουμί και προσθέτω το τσιγαρισμένο κριθαράκι. Προσθέτω και ζεστό νερό. Ανακατεύω καλά και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
-
6
Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω να πάει παντού. Αν χρειάζεται προσθέτω νερό, ως να ψηθεί το κριθαράκι.
Σχόλια (38)