κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο γιουβετσάκι με σπυρωτό κριθαράκι
chatzico
chatzico @cook_8484455
,ΕΛΛΑΔΑ

Γιουβέτσι με κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας!!! Με το τσιγάρισμα, το κριθαράκι ΔΕΝ λασπώνει με τίποτα!!! Ευχαριστούμε την AΝGOLINA για τις φωοτγραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

71 Minutes
5 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο σε κομμάτια, χωρίς το δέρμα του
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι σε κομματάκια
  3. 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  4. 3-4 κούπες λιωμένη ντομάτα
  5. μπαχάρι
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. λάδι
  9. 500 γρ χοντρό κριθαράκι
  10. 500 γρ κεφαλοτύρι σκληρό και πικάντικο κομμένο σε καρέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτω το κοτόπουλο και το μπαχάρι.

  2. 2

    Όταν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνω την ντομάτα και χαμηλώνω το μάτι.

  3. 3

    Αφήνω να ψηθεί το κοτόπουλο, να έχει αρκετό ζουμί.

  4. 4

    Στο μεταξύ, τσιγαρίζω το κριθαράκι σε λίγο λάδι, μέχρι να γυαλίσει και να ξεροψηθούν μερικά σπυράκια.

  5. 5

    Βάζω σε ταψί το κοτόπουλο, πρέπει να έχει αρκετό ζουμί και προσθέτω το τσιγαρισμένο κριθαράκι. Προσθέτω και ζεστό νερό. Ανακατεύω καλά και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω να πάει παντού. Αν χρειάζεται προσθέτω νερό, ως να ψηθεί το κριθαράκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (14)

Από

chatzico
chatzico @cook_8484455
στις
,ΕΛΛΑΔΑ