Κοτόπουλο γιουβέτσι
Ένα πιο υγιεινό γιουβέτσι και πεντανόστιμο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση με μισό κοτόπουλο και μισό πακέτο κριθαράκι. Ή μπορείτε να το κάνετε μόνο με μπουτάκια κοτόπουλου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο,βάζουμε και λίγη ρίγανη,το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με ελαιόλαδο και το ψήνουνε 45 με 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά.
-
2
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μερίδες.
-
3
Στο ταψί ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι ακόμα, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγη κανέλα. Κλείνουμε τον φούρνο για 5 λεπτά να λιώσει ο κύβος.
-
4
Ανοίγουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι να πάει παντού. Το ανακατεύουμε και προσθέτουμε νέρο όταν βλέπουμε ότι το έχει πιει. Δοκιμάζουμε κι όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε και τις μερίδες κοτόπουλου κι αφήνουμε για κανα δυο λεπτά ακόμα.
-
5
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο γιατί με τη ζέστη το κριθαράκι θα παραμαγειρευτεί.
Σχόλια (36)