Κοτόπουλο κοκκινιστό, το κλασσικό
Το κοκκινιστό με την πιο κλασσική μυρωδιά!! Και πολύ απλή συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω βαζω λιγοτερο λαδακι για να γινει πιο ελαφρυ ακομα, αλλα και περισσοτερη ζαχαριτσα ... Το μαγειρεύω σε πολύ χαμηλή φωτιά... Μερικές φορές το σβήνω και με κόκκινο γλυκό κρασάκι και μετά ρίχνω την ντομάτα!Είναι τέλεια συνταγή και συνοδεύεται τέλεια με πατάτες, πιλάφι, μακαρόνια, πουρέ, μανεστράκι, χυλλοπίτες κ.α!! Δοκιμάστε το είναι τέλειο!!!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο (ανάλογα τα γούστα)
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 ποτήρι νερού σάλτσα ντομάτας
-
1/2 ποτήρι νερού νερό
-
5 μπαχάρια
-
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
-
1 ξυλάκι κανέλλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά.
-
2
Το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα απ'όλες τις μεριές.
-
3
Ρίχνουμε και το κρεμμυδάκι. Μόλις γυαλίσει και το κρεμμύδι ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
-
4
Σβήνουμε με την σάλτσα ντομάτας και το νερό.
-
5
Βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμήλη φωτιά και μόλις είναι μαλακό το κοτόπουλο δυναμώνουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα!!
Σχόλια (5)