πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Γρήγορο, εύκολο και αγαπημένο των παιδιών!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην εξαιρετική σάλτσα που δημιουργείται, μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικό της αρεσκείας σας και να έχετε ένα πεντανόστιμο γιουβέτσιιδανικές είναι με αυτή τη μέθοδο οι χυλοπίτες φούρνου. Η συνταγή αυτή είναι σε ένα καινούργιο βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), το οποίο ετοιμάζεται.Παραλλαγή για slow cooker -από τη Sitronellaστο βήμα 2 βάζουμε το κοτόπουλο στο slow cooker απλώς. Προσέχουμε να βάλουμε τη μισή περίπου ποσότητα υγρών. Το ζουμάκι που περισσεύει μπορούμε να το βάλουμε σε κατσαρολίτσα να πήξει και να περιχύσουμε το φαγητό μας με αυτό. Το αφήνουμε στο αυτόματο για 6 ώρες περίπου. Το έκανα με πετιμέζι και πήρε και ωραίο χρώμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 2 κοτόπουλα κομμένα παϊδάκια
  2. χυμός 2 πορτοκαλιών
  3. 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη
  4. 1 ποτηράκι του κρασιού βαλσαμικό ξίδι
  5. 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι τριμμένο
  8. 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης, μέλι, πορτοκάλι και επιλεγμένα βότανα (άσπρη-πορτοκαλί συσκευασία)
  9. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια από κοτόπουλο, τα ραντίζουμε με ξίδι και τα πλένουμε πάλι.

  2. 2

    Τακτοποιούμε τα κομμάτια στη λαμαρίνα του φούρνου και προσθέτουμε τα υγρά υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα στα υλικά που χρειάζονται.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι, το περιεχόμενο από το φακελάκι του ροφήματος και ρίγανη και τα τακτοποιούμε στη λαμαρίνα.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ, τοποθετώντας τη λαμαρίνα στη δεύτερη θέση του φούρνου, μετρώντας από πάνω.

  5. 5

    Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γκριλ με αέρα.

  6. 6

    Η διάρκεια του ψησίματος είναι περίπου 20 - 25 (εξαρτάται από την απόδοση της εστίας σας) και απαραίτητα γυρίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (41)

golfo
golfo @cook_8452627
τελεια συνταγη και σιγουρα με αυτα τα υλικα θα βγαζει υπεροχη σαλτσα!παρεα με πατατακια τηγανητα θα ειναι σουπερ γευμα!\nετσι ψηνουμαι κι εμεις το κοτοπουλο μονο που δεν εβαζα το ξυδι γιατι ειμαι αλεργικια,προσθετα λιγο λεμονι,και λιγο παπρικα γλυκια.\nοπως και να χει ομως ετσι φευγει η εντονη μυρωδια του κοτοπουλου.\nευχαριστω.

Από

πατσιλινάκου
στις