kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Απλό καθημερινό φαγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται ότι η γεύση μπορεί να εμπλουτιστεί με κάρυ ή κουρκουμά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
2 άτομα
  1. 500 γρ. κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι ή ό,τι σας αρέσει)
  2. 1 ξερό κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  5. 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  6. αλάτι - πιπέρι
  7. θυμάρι
  8. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στενγώνουμε με χαρτί κουζίνας.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ως να ροδίσει.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ως να εξατμιστεί.

  6. 6

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το θυμάρι με την ρίγανη.

  7. 7

    Προσθέτουμε λίγο νεράκι (να μην σκεπάζει το κοτόπουλο) χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για κανένα 45 λεπτό.

  8. 8

    Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να έχει μείνει λίγο ζουμάκι.  Στύβουμε ένα λεμόνι και μέσα στο λεμόνι ανακατεύουμε την μουστάρδα να λιώσει.  Βοηθάμε με λίγο από το ζεστό ζουμάκι της κατσαρόλας.

  9. 9

    Περιχύνουμε το φαγητό και δυναμώνουμε την φωτιά για 3-4 λεπτά.

  10. 10

    Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι.

Αντιδράσεις

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα