Κοτόπουλο Λεμονάτο 3
Απλό καθημερινό φαγάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εννοείται ότι η γεύση μπορεί να εμπλουτιστεί με κάρυ ή κουρκουμά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στενγώνουμε με χαρτί κουζίνας.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
-
4
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ως να ροδίσει.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ως να εξατμιστεί.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το θυμάρι με την ρίγανη.
-
7
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (να μην σκεπάζει το κοτόπουλο) χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για κανένα 45 λεπτό.
-
8
Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να έχει μείνει λίγο ζουμάκι. Στύβουμε ένα λεμόνι και μέσα στο λεμόνι ανακατεύουμε την μουστάρδα να λιώσει. Βοηθάμε με λίγο από το ζεστό ζουμάκι της κατσαρόλας.
-
9
Περιχύνουμε το φαγητό και δυναμώνουμε την φωτιά για 3-4 λεπτά.
-
10
Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι.
Σχόλια