Κοτόπουλο μαριναρισμένο αλά Εβίτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με πατατούλες φούρνου ή ρύζι, αλλά και σκέτο είναι ωραίος μεζές για μία παγωμένη μπυρίτσα. Αν δεν βρείτε το ξύδι που προανέφερα (που δίνει στο φαγητό μία ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση), μπορείτε να βάλετε και το απλό μπαλσάμικο ξύδι.
Υλικά
-
500 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
-
1 κρέμα γάλακτος μικρή
-
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
-
τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
-
λίγο ξύδι μπαλσάμικο με άρωμα σύκων και φρούτων του δάσους
-
λίγο λάδι
-
σκόρδο σε σκόνη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
-
2
Κόβετε την πιπεριά σε κυβάκια.
-
3
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το κοτόπουλο και την πιπεριά, που έχετε κόψει.
-
4
Προσθέστε το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα σε ποσότητες που ικανοποιούν τα γευστικά σας γούστα.
-
5
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκορδάκι, επίσης σε ποσότητες της αρεσκείας σας.
-
6
Σκεπάζετε το μπωλ με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα να μαριναριστεί.
-
7
Την επόμενη μέρα σε μία σωτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ, ρίχνετε λίγο λάδι και στη συνέχεια το μείγμα που έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ.
-
8
Αφού σωτάρετε λιγάκι και πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι, προσθέστε λίγο νερό και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μέχρι να πιεί τα υγρά του.
-
9
Λίγο πριν το βγάλετε από την φωτιά προσθέστε λίγο τριμμένο τυράκι.
Σχόλια (11)