κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο μαριναρισμένο αλά Εβίτα
evita7
evita7 @cook_8456375

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με πατατούλες φούρνου ή ρύζι, αλλά και σκέτο είναι ωραίος μεζές για μία παγωμένη μπυρίτσα. Αν δεν βρείτε το ξύδι που προανέφερα (που δίνει στο φαγητό μία ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση), μπορείτε να βάλετε και το απλό μπαλσάμικο ξύδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  2. 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  3. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  4. λίγο ξύδι μπαλσάμικο με άρωμα σύκων και φρούτων του δάσους
  5. λίγο λάδι
  6. σκόρδο σε σκόνη
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.

  2. 2

    Κόβετε την πιπεριά σε κυβάκια.

  3. 3

    Σε ένα μπωλ ρίχνετε το κοτόπουλο και την πιπεριά, που έχετε κόψει.

  4. 4

    Προσθέστε το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα σε ποσότητες που ικανοποιούν τα γευστικά σας γούστα.

  5. 5

    Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκορδάκι, επίσης σε ποσότητες της αρεσκείας σας.

  6. 6

    Σκεπάζετε το μπωλ με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα να μαριναριστεί.

  7. 7

    Την επόμενη μέρα σε μία σωτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ, ρίχνετε λίγο λάδι και στη συνέχεια το μείγμα που έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ.

  8. 8

    Αφού σωτάρετε λιγάκι και πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι, προσθέστε λίγο νερό και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μέχρι να πιεί τα υγρά του.

  9. 9

    Λίγο πριν το βγάλετε από την φωτιά προσθέστε λίγο τριμμένο τυράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

nakos13gr
nakos13gr @cook_8458645
Πολύ νόστιμο το κοτοπουλάκι σου Evita7, μόνο που εγώ το έφτιαξα με απλό μπαλσάμικο και πρόσθεσα και λίγα μανιτάρια καθ\' ότι είναι και η αδυναμία μου.Σου δίνω πέντε πιρουνάκια οπωσδήποτε!Μπράβο!

Από

evita7
evita7 @cook_8456375
στις