Κοτόπουλο με αμύγδαλα και βερίκοκα
Για όσους λατρεύουν τις γλυκιές γεύσεις και το συνδιασμό φρούτων με ξηρούς καρπούς και όχι μόνο!!!!!
Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
150 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
-
400 γραμμάρια βερίκοκα αποξηραμένα
-
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-
3 κουταλιές της σούπας μέλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού πιπερόρυζα τριμμένη
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1 πρέζα σαφράν
-
0.5 κούπα λάδι
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ρωδίσει
-
2
Μετά προσθέτω και τα κρεμμύδια και αφήνω να σοταριστούν για λίγο
-
3
Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά, το μέλι, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το πιπέρι
-
4
Ανακατεύω και σβήνω με τον ζωμό κότας
-
5
Αφήνω να βράσει για πέντε λεπτά και τοποθετώ σε ένα ταψί
-
6
Ψήνω στους 200 βαθμούς για σαράντα πέντε λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια