Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα

44 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou

Ένα κoτόπουλο για αυτούς που τους αρέσουν οι λευκές σάλτσες

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι μαζί με την κρέμα γάλακτος

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6
  1. 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
  2. 250 γραμμάρια μανιτάρια
  3. 5 κ.σ. βούτυρο
  4. 2 κ.σ. αλεύρι
  5. 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  8. 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε το κοτόπουλο, το πλένετε, το καψαλίζετε, το κόβετε σε κομμάτια και το σοτάρετε σε κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει 2 κ.σ. βούτυρο.

  2. 2

    Ρίχνετε ½ φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μισή ώρα περίπου.

  3. 3

    Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 45’ περίπου ακόμα, ρίχνοντας ½ φλ. τσαγιού νερό ακόμα. Διαλύετε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό κρύο.

  4. 4

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε 1 φλ. τσαγιού νερό και προσθέτετε το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  5. 5

    Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο από το ζωμό του βρασμένου κοτόπουλου.

  6. 6

    Περιχύνετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και σερβίρετε το, με ρύζι βουτύρου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις