Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα
Ένα κoτόπουλο για αυτούς που τους αρέσουν οι λευκές σάλτσες
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι μαζί με την κρέμα γάλακτος
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε το κοτόπουλο, το πλένετε, το καψαλίζετε, το κόβετε σε κομμάτια και το σοτάρετε σε κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει 2 κ.σ. βούτυρο.
-
2
Ρίχνετε ½ φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μισή ώρα περίπου.
-
3
Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 45’ περίπου ακόμα, ρίχνοντας ½ φλ. τσαγιού νερό ακόμα. Διαλύετε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό κρύο.
-
4
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε 1 φλ. τσαγιού νερό και προσθέτετε το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
-
5
Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο από το ζωμό του βρασμένου κοτόπουλου.
-
6
Περιχύνετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και σερβίρετε το, με ρύζι βουτύρου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια