Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα

DonLoufas, 21.09.10

Περιγραφή

Ένα κoτόπουλο για αυτούς που τους αρέσουν οι λευκές σάλτσες
Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: 5-6
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε το κοτόπουλο, το πλένετε, το καψαλίζετε, το κόβετε σε κομμάτια και το σοτάρετε σε κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει 2 κ.σ. βούτυρο.
  2. Ρίχνετε ½ φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μισή ώρα περίπου.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 45’ περίπου ακόμα, ρίχνοντας ½ φλ. τσαγιού νερό ακόμα. Διαλύετε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό κρύο.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε 1 φλ. τσαγιού νερό και προσθέτετε το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο από το ζωμό του βρασμένου κοτόπουλου.
  6. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και σερβίρετε το, με ρύζι βουτύρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι μαζί με την κρέμα γάλακτος

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN