
Κοτόπουλο με ελιές

Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται απο σπυρωτό ρυζάκι, ή πατατούλες τηγανιτές. Ταιριάζει με σαλάτα πράσινη ή χωριάτικη!Μπορεί να γίνει και με φιλέτο γαλοπούλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να "κάψει". Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλέτα και το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και να ροδίσει ελαφρά το κρέας στο λάδι.
-
2
Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τις ελιές και σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένο σκεύος αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
-
3
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, μια πρέζα τσίλι και δυο πρέζες ρίγανη.
-
4
Κλείνουμε το "μάτι" της κουζίνας και αφήνοντας το σκεύος επάνω προσθέτουμε την φέτα σε χοντροκομμένα κομμάτια. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Σχόλια (8)
Η σάλτσα της μοιάζει πολύ στη γεύση με τη σάλτσα που έχουν τα μακαρόνια στη συνταγή Πένες με τόνο και ντομάτα.
Οπότε αν σας αρέσει το ένα, θα σας αρέσει και το άλλο.