κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με ελιές
grace
grace @cook_8448569

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται απο σπυρωτό ρυζάκι, ή πατατούλες τηγανιτές. Ταιριάζει με σαλάτα πράσινη ή χωριάτικη!Μπορεί να γίνει και με φιλέτο γαλοπούλας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2
  1. 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  2. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 20-30 ελιές πράσινες ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες στα τέσσερα
  6. 60 γραμ. τυρί φέτα
  7. 3/4 του κρασοπότηρου λευκό ξηρό κρασί
  8. λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τσίλι σε σκόνη, ρίγανη.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να "κάψει". Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλέτα και το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και να ροδίσει ελαφρά το κρέας στο λάδι.

  2. 2

    Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τις ελιές και σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένο σκεύος αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

  3. 3

    Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, μια πρέζα τσίλι και δυο πρέζες ρίγανη.

  4. 4

    Κλείνουμε το "μάτι" της κουζίνας και αφήνοντας το σκεύος επάνω προσθέτουμε την φέτα σε χοντροκομμένα κομμάτια. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τη δοκίμασα σήμερα και είναι πραγματικά θεσπέσια.
Η σάλτσα της μοιάζει πολύ στη γεύση με τη σάλτσα που έχουν τα μακαρόνια στη συνταγή Πένες με τόνο και ντομάτα.
Οπότε αν σας αρέσει το ένα, θα σας αρέσει και το άλλο.

Από

grace
grace @cook_8448569
στις