Κοτόπουλο με φασκόμηλο από την Κρήτη
Υλικά
-
1 μέτριο κοτόπουλο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
-
χυμός 1 λεμονιού
-
αλάτι
-
2 κλαδάκια φασκόμηλου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομμάτια αφαιρώντας το δέρμα.
-
2
Το τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι και αφού ροδίσει το σβήνουμε με κρασί.
-
3
Αλατίζουμε, προσθέτουμε και λίγο νερό και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί, περίπου 1 ώρα.
-
4
Ρίχνουμε το λεμόνι και το φασκόμηλο και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σχόλια (4)