Κοτόπουλο με φασολάκια και πιπεριές γαστράτο

Fragoulis K
Fragoulis K @Fragoulis
,Ελλάδα

Πλατιά φασολάκια με πολύχρωμες πιπεριές και φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο στην γάστρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό θα μπορούσε να γίνει χωρίς το κοτόπουλο.Τα φασολάκια λαδερά στην γάστρα παίρνουν άλλη διάσταση!Αντί για ντομάτες κονκασέ κονσέρβα μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και 1/2 κιλό ντοματίνια cherry. Σε αυτή την περίπτωση η γεύση απογειώνεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό φιλετάκια από μπούτια κοτόπουλου
  2. 1 κιλό φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  3. 2 κονσέρβες ντομάτες κονκασέ
  4. 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  5. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  6. 3 σκελίδες σκόρδο
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  8. Αλάτι – πιπέρι
  9. Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ένα Σάββατο αποφάσισα να φτιάξω ένα φαγητό με ότι υλικά υπήρχαν στο σπίτι. Άνοιξα το ψυγείο και εν πολλοίς βρήκα τα παραπάνω υλικά. Βρήκα και τρείς πιπεριές πολύχρωμες που τις είχα ξεχάσει και που αν δεν τις έκανα κάτι, σε λίγες μέρες θα έπρεπε να τις πετάξω.

  2. 2

    Στην αρχή σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το φαγητό στην κατσαρόλα, αλλά είδα μπροστά μου μια παραδοσιακή γάστρα που έχω αγοράσει στα Τέμπη και είπα να κάνω το φαγητό ακόμη πιο πρωτότυπο!

  3. 3

    Έκοψα τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
    Έπλυνα το κοτόπουλο.

  4. 4

    Σε μία κατσαρόλα έβαλα το ελαιόλαδο να κάψει. Εβαλα το κοτόπουλο και το άφησα να ροδίσει από όλες τις πλευρές καλά για να κρατήσει τα υγρά του.

  5. 5

    Έριξα το σκόρδο και μετά από λίγο τα κρεμμύδια.
    Έτριψα λίγο φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

  6. 6

    Στην συνέχεια αφαίρεσα το κοτόπουλο και έριξα στην κατσαρόλα τις δύο κονσέρβες ντομάτας, τις πιπεριές και τα φασολάκια.
    Έριξα λίγο χοντρό αλάτι, ανακάτεψα και τα άφησα να πάρουν μια βράση. (Επειδή τα φασολάκια ήταν κατεψυγμένα χρειάστηκαν περίπου 5 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα).

  7. 7

    Στην συνέχεια άδειασα την κατσαρόλα στην γάστρα και έβαλα και τα φιλέτα του κοτόπουλου. Λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα και το φαγητό έτοιμο για τον φούρνο.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας για 40 με 45 λεπτά και στην συνέχεια άλλη μισή ώρα με το καπάκι ανοικτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (16)

Από

Fragoulis K
Fragoulis K @Fragoulis
στις
,Ελλάδα