κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με φρέσκα κρέμα και μανιτάρια
marakii
marakii @cook_8454330
Lemesos,Kypros

Ένα πολύ χορταστικό γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή γιατί τα μανιτάρια τραβάνε όλο το λάδι. Έτσι αν χρειαστείτε προσθέτετε κι άλλο. Εγώ αντί για λάδι τηγανίσματος βάζω ελαιόλαδο. Εγώ όσο αφορά τον σκόρδο, βάζω πολύ γιατί δίνει υπέροχη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κοτόπουλο σε στήθος
  2. 20 κομμάτια μανιτάρια κομμενα
  3. 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδελες
  4. Αλάτι-Πιπέρι
  5. Σκόρδο σε σκόνη (όσο προτιμάτε)
  6. Λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε μέσα σε ένα τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις κάψει λίγο το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι μέσα και το αφήνετε να τσιγαρίστει μέχρι να πάρει καραμελώδες χρώμα.

  2. 2

    Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και το ρίχνετε μέσα σε ένα ταψί φούρνου.

  3. 3

    Στη συνέχεια μέσα στο τηγάνι ρίχνεται τα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια, και τα αφήνεται να τσιγαριστούν λίγο ίσα που να πάρουν χρώμα.. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε κι αυτά μέσα στο ταψί.

  4. 4

    Μέσα στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε και τα μανιτάρια κομμένα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια, τα ρίχνετε κι αυτά στο ταψί.

  5. 5

    Στη συνέχεια βάζετε μέσα στο ταψί τη φρέσκα κρέμα,1-2 κουταλιές λάδι από το τηγάνι μας, το αλάτι με το πιπέρι, και τη σκόνη σκόρδο.

  6. 6

    Ψήνεται σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να καταστηθεί.

  7. 7

    Συνοδεύεται με πιλάφι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
υποθετω οτι η φρεσκα κρεμα ειναι η κρεμα γαλακτος την οποια μπορουμε να την αντικαταστησουμε την μιση τουλαχιστον με γαλα ? Γιατι 1 λιτρο κρεμα νομιζω οτι ειναι πολυ μη πω και για τις θερμιδες!

Από

marakii
marakii @cook_8454330
στις
Lemesos,Kypros