Κοτόπουλο με φρέσκα κρέμα και μανιτάρια

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
marakii, 22.01.09

Περιγραφή

Ένα πολύ χορταστικό γεύμα.



Συνταγή από:

marakii

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο σε στήθος
  • 20 κομμάτια μανιτάρια κομμενα
  • 1 λίτρο φρέσκα κρέμα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδελες
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη (όσο προτιμάτε)
  • Λίγο λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε μέσα σε ένα τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις κάψει λίγο το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι μέσα και το αφήνετε να τσιγαρίστει μέχρι να πάρει καραμελώδες χρώμα.
  2. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και το ρίχνετε μέσα σε ένα ταψί φούρνου.
  3. Στη συνέχεια μέσα στο τηγάνι ρίχνεται τα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια, και τα αφήνεται να τσιγαριστούν λίγο ίσα που να πάρουν χρώμα.. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε κι αυτά μέσα στο ταψί.
  4. Μέσα στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε και τα μανιτάρια κομμένα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια, τα ρίχνετε κι αυτά στο ταψί.
  5. Στη συνέχεια βάζετε μέσα στο ταψί τη φρέσκα κρέμα,1-2 κουταλιές λάδι από το τηγάνι μας, το αλάτι με το πιπέρι, και τη σκόνη σκόρδο.
  6. Ψήνεται σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να καταστηθεί.
  7. Συνοδεύεται με πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή γιατί τα μανιτάρια τραβάνε όλο το λάδι. Έτσι αν χρειαστείτε προσθέτετε κι άλλο. Εγώ αντί για λάδι τηγανίσματος βάζω ελαιόλαδο. Εγώ όσο αφορά τον σκόρδο, βάζω πολύ γιατί δίνει υπέροχη γεύση.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-1-09  
    υποθετω οτι η φρεσκα κρεμα ειναι η κρεμα γαλακτος την οποια μπορουμε να την αντικαταστησουμε την μιση τουλαχιστον με γαλα ? Γιατι 1 λιτρο κρεμα νομιζω οτι ειναι πολυ μη πω και για τις θερμιδες!
    #
    Σχόλιο από marakii, 28-1-09  
    αν θες μπορεις να την αντικαταστησεις την μιση με γαλα αλλα εγω σου συστηνω να την δοκιμασεις με 1 λιτρο κρεμα... δινει πιο πολυ γευση.
    αν δεν την θες ολη βαλε τοτε τη μιση
    #
    Σχόλιο από fatma, 5-8-09  
    παρα πολυ ωραια και νοστιμοτατη,μπραβο.δεν ξερω γιατι μου κοβει η κρεμα,ισως δεν κανω κατι σωστα?αν μπορεις πες μου.απλα τιν ανακατεψα και ηρθε η ρευστοτιτα της.ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marakii, 17-8-09  
    Η κρεμα αυτη ετσι μου δειχνε κι εμενα, αλλα δεν κοβει. Κατα τη διαρκεια του ψησιματος ανακατευετε το λιγο
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 11-11-09  
    Τα μανιταρια πρεπει να τσιγαριζονται και οχι να τηγανιζονται.Οποτε λιγο λαδι ειναι αρκετο, ασχετως και αν "τραβουν" λαδι τα μανιταρια δεν βαζουμε αλλο.

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-1-09  
    υποθετω οτι η φρεσκα κρεμα ειναι η κρεμα γαλακτος την οποια μπορουμε να την αντικαταστησουμε την μιση τουλαχιστον με γαλα ? Γιατι 1 λιτρο κρεμα νομιζω οτι ειναι πολυ μη πω και για τις θερμιδες!
    #
    Σχόλιο από marakii, 28-1-09  
    αν θες μπορεις να την αντικαταστησεις την μιση με γαλα αλλα εγω σου συστηνω να την δοκιμασεις με 1 λιτρο κρεμα... δινει πιο πολυ γευση.
    αν δεν την θες ολη βαλε τοτε τη μιση
    #
    Σχόλιο από fatma, 5-8-09  
    παρα πολυ ωραια και νοστιμοτατη,μπραβο.δεν ξερω γιατι μου κοβει η κρεμα,ισως δεν κανω κατι σωστα?αν μπορεις πες μου.απλα τιν ανακατεψα και ηρθε η ρευστοτιτα της.ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marakii, 17-8-09  
    Η κρεμα αυτη ετσι μου δειχνε κι εμενα, αλλα δεν κοβει. Κατα τη διαρκεια του ψησιματος ανακατευετε το λιγο
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 11-11-09  
    Τα μανιταρια πρεπει να τσιγαριζονται και οχι να τηγανιζονται.Οποτε λιγο λαδι ειναι αρκετο, ασχετως και αν "τραβουν" λαδι τα μανιταρια δεν βαζουμε αλλο.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos
    Πουλερικά
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP