Κοτόπουλο με φρέσκα κρέμα και μανιτάρια
Ένα πολύ χορταστικό γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή γιατί τα μανιτάρια τραβάνε όλο το λάδι. Έτσι αν χρειαστείτε προσθέτετε κι άλλο. Εγώ αντί για λάδι τηγανίσματος βάζω ελαιόλαδο. Εγώ όσο αφορά τον σκόρδο, βάζω πολύ γιατί δίνει υπέροχη γεύση.
Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο σε στήθος
-
20 κομμάτια μανιτάρια κομμενα
-
1 λίτρο φρέσκα κρέμα
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδελες
-
Αλάτι-Πιπέρι
-
Σκόρδο σε σκόνη (όσο προτιμάτε)
-
Λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε μέσα σε ένα τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις κάψει λίγο το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι μέσα και το αφήνετε να τσιγαρίστει μέχρι να πάρει καραμελώδες χρώμα.
-
2
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και το ρίχνετε μέσα σε ένα ταψί φούρνου.
-
3
Στη συνέχεια μέσα στο τηγάνι ρίχνεται τα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια, και τα αφήνεται να τσιγαριστούν λίγο ίσα που να πάρουν χρώμα.. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε κι αυτά μέσα στο ταψί.
-
4
Μέσα στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε και τα μανιτάρια κομμένα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια, τα ρίχνετε κι αυτά στο ταψί.
-
5
Στη συνέχεια βάζετε μέσα στο ταψί τη φρέσκα κρέμα,1-2 κουταλιές λάδι από το τηγάνι μας, το αλάτι με το πιπέρι, και τη σκόνη σκόρδο.
-
6
Ψήνεται σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να καταστηθεί.
-
7
Συνοδεύεται με πιλάφι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)