Κοτόπουλο με γιαούρτι και πιπεριές

Bαθμολογία: 4.5714
       
 
14 ψήφοι
renatse, 06.12.09

Περιγραφή

Ειδικό για αυτούς που θέλουν να χάσουν κιλά, αλλα όχι και την νοστιμία...και δεν μπορούν να αποχωριστούν την κρέμα γάλακτος!

Κοτόπουλο με γιαούρτι και πιπεριές
photo: celest

Συνταγή από:

renatse

12 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πιπερίες πολύχρωμες κατα προτίμηση
  • λίγο λάδι για το σωτάρισμα
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • 1 γιαούρτι πλήρες ή με 2% λιπαρά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Πιπεριές , Γιαούρτι
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 3 πιάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σωτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπερίες.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε και αυτό.
  3. Ρίχνουμε το κρασι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτία, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να δούμε ότι το κοτοπουλό μας είναι έτοιμο, θα προσέξουμε όμως να μην έχουνε μείνει πολλά υγρά.
  4. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και την πάπρικα μέχρι να δέσει λιγο η σάλτσα μας, περίπου 5 λεπτά, και έπειτα κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

τρώγεται ζεστό και συνοδεύεται με ρύζι basmati ή κανονικό ρύζι.Δεν θα πιστεύετε ότι τρώτε γιαούρτι και όχι κρέμα γάλακτος...

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από faniolita, 12-12-09  
    Bravo...Foverh sintagh...tha thn dokimaso sigoura...
    #
    Σχόλιο από joanna thita, 14-12-09  
    απλη και ευγευστη.προσθεσα και λιγο θυμαρακι για αρωμα...ελλαδας και τηνεφερα στα γουστα μου.θα τη προτιμησωξανα οποτε θελω κατι ταχυτατο και εντυπωσιακο.
    #
    Σχόλιο από renatse, 14-12-09  
    ευχαριστω πολυ....θα το δοκιμασω και εγω την επομενη φορα
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 15-1-10  
    Ωραία η γεύση αλλά η σάλτσα δεν μου έπηξε ικανοποιητικά και το γιαούρτι όπως έπεσε παγωμένο στη κατσαρόλα μου έκοψε, καμιά συμβουλή;Θα το ξαναφτιάξω γιατί ήταν πολύ νόστιμο
    #
    Σχόλιο από renatse, 22-1-10  
    συγνωμη για την καθυστερηση.Οταν θα εισαι στο σταδιο για να ριξεις το γιαουρτι παντα θα χαμηλωνεις το ματι της κουζινας πιο πριν για να μην σου κοβει.Επισης καλο θα ειναι το γιαουρτι να το εχεις κκανενα μισαωρο εξω απο το ψυγειο πριν το χρησιμοποιησεις για να παρει θερμοκρασια δωματιου.Καλη επιτυχια!!
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 21-3-10  
    #
    Σχόλιο από oli, 20-6-10  
    Μόλις την δοκίμασα, και ήρθα για τα πηρουνάκια. Έιναι πολύ νόστιμη, μπράβο! Έβαλα και φρέσκα μανιτάρια, ταιριάζουν πολύ.
    #
    Σχόλιο από jeniam, 22-8-10  
    #
    Σχόλιο από zozob., 17-9-10  
    #
    Σχόλιο από xara81, 5-1-11  
    einai polu nostimh h suntagh egw apla vgazw ligo zwmo kai ton vazw sto giaourti prin to rixw sthn katsarola kai etsi den kovei!
    #
    Σχόλιο από chocochoco, 25-2-11  
    #
    Σχόλιο από roul chania, 23-11-11  
    Μόλις έφτιαξα την συνταγή κι είναι όντως εξαιρετική.Ελαφριά με το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό και πολύ καλός συνδυασμός γιαουρτι-πιπεριές-πάπρικα.
    #
    Σχόλιο από celest, 6-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο! Έβαλα και λίγο πράσινο πιπέρι, στο γιαούρτι πρόσθεσα μία κουταλιά cornflour και έβαλα περισσότερες πιπεριές γιατί μας αρέσουν πολύ. θα το ξανακάνω σίγουρα γιατί είναι ελαφρύ θερμιδικά και από γεύση σκίζει! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από viologa, 7-1-12  
    Κάνω κι εγώ την ίδια συνταγή αλλά με ούζο αντί για κρασί και προσθέτω και λίγο γλυκάνισο..γίνεται πολύ ωραίο!! Αν δεν σοθ πήζει η κρέμα, μπορεία να ρίξεις και λίγο κορν φλαουερ! και εννοείται πως ρίχνεις λίγο από το ζουμί του φαγητού στο γιαούρτι και ανακατεύεις καλά πριν το ρίξεις στη κατσαρόλα...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-4-12  
    Πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
    Αντί για λευκό κρασί, που δεν είχα ανοιχτό, έβαλα ροζέ.
    #
    Σχόλιο από Devil_7, 20-4-13  
    Την έφτιαξα σήμερα. Πολύ καλή. Τη συνόδευσα με ρύζι και τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και ήταν μούρλια.
    #
    Σχόλιο από annouk, 17-2-14  
    πολυ γευστικη η συνταγη και ευκολη!!την εκανα σε τραπεζι και αρεσε πολυ!το μονο στο οποιο κατι εκανα λαθος ειναι οτι αν κ το ειχα ζεστανει κ το περιχυσα με τη σαλτσα το ειχα αφησει στο χαμηλο ματι για το τραπεζι κ επαψε να ειναι πηχτο μετα απο καμια 2 ωρες.νερουλιασε καπως δηλαδη.

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από faniolita, 12-12-09  
    Bravo...Foverh sintagh...tha thn dokimaso sigoura...
    #
    Σχόλιο από joanna thita, 14-12-09  
    απλη και ευγευστη.προσθεσα και λιγο θυμαρακι για αρωμα...ελλαδας και τηνεφερα στα γουστα μου.θα τη προτιμησωξανα οποτε θελω κατι ταχυτατο και εντυπωσιακο.
    #
    Σχόλιο από renatse, 14-12-09  
    ευχαριστω πολυ....θα το δοκιμασω και εγω την επομενη φορα
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 21-3-10  
    #
    Σχόλιο από oli, 20-6-10  
    Μόλις την δοκίμασα, και ήρθα για τα πηρουνάκια. Έιναι πολύ νόστιμη, μπράβο! Έβαλα και φρέσκα μανιτάρια, ταιριάζουν πολύ.
    #
    Σχόλιο από jeniam, 22-8-10  
    #
    Σχόλιο από zozob., 17-9-10  
    #
    Σχόλιο από xara81, 5-1-11  
    einai polu nostimh h suntagh egw apla vgazw ligo zwmo kai ton vazw sto giaourti prin to rixw sthn katsarola kai etsi den kovei!
    #
    Σχόλιο από chocochoco, 25-2-11  
    #
    Σχόλιο από roul chania, 23-11-11  
    Μόλις έφτιαξα την συνταγή κι είναι όντως εξαιρετική.Ελαφριά με το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό και πολύ καλός συνδυασμός γιαουρτι-πιπεριές-πάπρικα.
    #
    Σχόλιο από celest, 6-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο! Έβαλα και λίγο πράσινο πιπέρι, στο γιαούρτι πρόσθεσα μία κουταλιά cornflour και έβαλα περισσότερες πιπεριές γιατί μας αρέσουν πολύ. θα το ξανακάνω σίγουρα γιατί είναι ελαφρύ θερμιδικά και από γεύση σκίζει! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από viologa, 7-1-12  
    Κάνω κι εγώ την ίδια συνταγή αλλά με ούζο αντί για κρασί και προσθέτω και λίγο γλυκάνισο..γίνεται πολύ ωραίο!! Αν δεν σοθ πήζει η κρέμα, μπορεία να ρίξεις και λίγο κορν φλαουερ! και εννοείται πως ρίχνεις λίγο από το ζουμί του φαγητού στο γιαούρτι και ανακατεύεις καλά πριν το ρίξεις στη κατσαρόλα...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-4-12  
    Πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
    Αντί για λευκό κρασί, που δεν είχα ανοιχτό, έβαλα ροζέ.
    #
    Σχόλιο από Devil_7, 20-4-13  
    Την έφτιαξα σήμερα. Πολύ καλή. Τη συνόδευσα με ρύζι και τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και ήταν μούρλια.
    #
    Σχόλιο από annouk, 17-2-14  
    πολυ γευστικη η συνταγη και ευκολη!!την εκανα σε τραπεζι και αρεσε πολυ!το μονο στο οποιο κατι εκανα λαθος ειναι οτι αν κ το ειχα ζεστανει κ το περιχυσα με τη σαλτσα το ειχα αφησει στο χαμηλο ματι για το τραπεζι κ επαψε να ειναι πηχτο μετα απο καμια 2 ωρες.νερουλιασε καπως δηλαδη.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 15-1-10  
    Ωραία η γεύση αλλά η σάλτσα δεν μου έπηξε ικανοποιητικά και το γιαούρτι όπως έπεσε παγωμένο στη κατσαρόλα μου έκοψε, καμιά συμβουλή;Θα το ξαναφτιάξω γιατί ήταν πολύ νόστιμο
    #
    Σχόλιο από renatse, 22-1-10  
    συγνωμη για την καθυστερηση.Οταν θα εισαι στο σταδιο για να ριξεις το γιαουρτι παντα θα χαμηλωνεις το ματι της κουζινας πιο πριν για να μην σου κοβει.Επισης καλο θα ειναι το γιαουρτι να το εχεις κκανενα μισαωρο εξω απο το ψυγειο πριν το χρησιμοποιησεις για να παρει θερμοκρασια δωματιου.Καλη επιτυχια!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κοτοπουλο
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 152 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Must Try
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar