Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
leonk, 05.03.10

Περιγραφή

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
photo: dcroula

Συνταγή από:

leonk

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
  • μισό φλυτζάνι πετιμέζι
  • 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
  • αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Πιπεριές , Βαλσάμικο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα βαθύ μπωλ προσθέτουμε τις πιπεριές τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, το μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλλα. Στο μείγμα αυτό μαρινάρουμε τα φιλέτα μας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ψήνουμε το κοτόπουλο και το σβήνουμε προσθέτοντας το μισό μείγμα που το είχαμε μαρινάρει καθώς και το πετιμέζι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πιάτο αυτό μπορεί τέλεια να συνοδευτεί με ρύζι μπασμάτι.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από redhair, 11-3-10  
    κανελα;;;;
    να κατι που θα δοκιμασω σύντομα....
    θα επανελθω με πηρουνακια εντος του σαββατοκυριακου..........
    #
    Σχόλιο από carmelia, 11-3-10  
    Τελειο θα ειναι!Πετιμεζι και κανελλα δεν εχω ξαναβαλει,θα το δοκιμασω!
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 13-3-10  
    Αν κ είχα μία επιφύλαξη με τι πετιμέζι τελικά βγήκε τέλειο...
    #
    Σχόλιο από mina_liakos, 11-4-10  
    Το έφτιαξα σχεδόν έτσι.Αντί για κανέλλα έβαλα γαρύφαλλο κ έβαλα λιγότερο πετιμέζι γιατί μου φάνηκε πολύ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-9-12  
    ΤΕΛΕΙΟ
    Ενθουσιάστηκα, μ'άρεσε πολύ η γεύση.
    Πρώτη φορά χρησιμοποίησα πετμέζι σε συνταγή....όσο θα έχω απόθεμα, δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω ξανά σόγια σος.
    Οι κοτομπουκιές μου ήταν παναρισμένες σαν σνιτσελάκια κι έκαναν μια πολύ νόστιμη κρούστα απο τα υγρά του μαριναρίσματος.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-11-12  
    Αν και με παραξένεψε η κανέλα και το πετιμέζι, το έφτιαξα όμως όπως το γράφει η συνταγή.
    Το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!! Πολύ νόστιμο και η σάλτσα του, τόσο νόστιμη!!! Πρόσθεσα και λίιιγη πάπρικα γλυκιά στο μαρινάρισμα.
    Το συνόδεψα με κινέζικο ρύζι: http://www.sintagespareas.gr/sintages/kineziko-rizi.html (χωρίς το ζαμπόν).
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από redhair, 11-3-10  
    κανελα;;;;
    να κατι που θα δοκιμασω σύντομα....
    θα επανελθω με πηρουνακια εντος του σαββατοκυριακου..........
    #
    Σχόλιο από carmelia, 11-3-10  
    Τελειο θα ειναι!Πετιμεζι και κανελλα δεν εχω ξαναβαλει,θα το δοκιμασω!
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 13-3-10  
    Αν κ είχα μία επιφύλαξη με τι πετιμέζι τελικά βγήκε τέλειο...
    #
    Σχόλιο από mina_liakos, 11-4-10  
    Το έφτιαξα σχεδόν έτσι.Αντί για κανέλλα έβαλα γαρύφαλλο κ έβαλα λιγότερο πετιμέζι γιατί μου φάνηκε πολύ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-9-12  
    ΤΕΛΕΙΟ
    Ενθουσιάστηκα, μ'άρεσε πολύ η γεύση.
    Πρώτη φορά χρησιμοποίησα πετμέζι σε συνταγή....όσο θα έχω απόθεμα, δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω ξανά σόγια σος.
    Οι κοτομπουκιές μου ήταν παναρισμένες σαν σνιτσελάκια κι έκαναν μια πολύ νόστιμη κρούστα απο τα υγρά του μαριναρίσματος.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-11-12  
    Αν και με παραξένεψε η κανέλα και το πετιμέζι, το έφτιαξα όμως όπως το γράφει η συνταγή.
    Το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!! Πολύ νόστιμο και η σάλτσα του, τόσο νόστιμη!!! Πρόσθεσα και λίιιγη πάπρικα γλυκιά στο μαρινάρισμα.
    Το συνόδεψα με κινέζικο ρύζι: http://www.sintagespareas.gr/sintages/kineziko-rizi.html (χωρίς το ζαμπόν).
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα φαγητά
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της salaminomaxos