Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια, γλυκια σαλτσα
Μια εύκολη για γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βράσετε μακαρόνια πλεξούδες και τ'ανακατέψετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδια και το σκορδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελώσουν, στη συνέχεια χαμηλώμουμε και αυτα παίρνουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο (σε ροδέλες ή απο τον τρίφτη).
-
2
Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε το βαλσαμικο με το μέλι και λίγο ζεστό κρασί. Ρίχνουμε πρώτα τη ζάχαρη στα κρεμμύδια, και μετά περιχύνουμε το μείγμα με το βαλσάμικο. Το αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει.
-
3
Σ'ένα μπωλ λιώνουμε τον κύβο με λίγο ζεστο νερό, προσθέτουμε την μουστάρδα και λίγο κάρυ και αλείφουμε το κοτόπουλο.Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτια και το αφήνουμε για 5΄. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε να δέσει.
Σχόλια (5)
Την έκανα με στήθος γαλοπούλας