Κοτόπουλο με κινόα και κάρυ
Ένα υγιεινό φαγητό λόγω κινόα κι εύκολο όσον αφορά τη λάντζα και το χωροχρόνο του σύγχρονου/ης νοικοκύρη/ράς. Λίγο δύσκολο ίσως στα υλικά του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση βάλτε λίγο τσίλι ψιλοκομμένο.Αν θέλετε πιο ελληνική γεύση αντικαταστήστε το εστραγκόν με μαϊντανό και το βούτυρο με ελαιόλαδο.Κι αν θέλετε να το μεγειρέψετε σε κάποιο ιβέντ βάλτε στην κούπα του κάρυ, κόλιανδρο και μουστάρδα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κούπα νερό διαλύουμε τον κύβο και το κάρυ.
-
2
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να κάψει.
-
3
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
-
4
Μόλις φύγουν τα ζουμιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φέρνουμε όλα 2 γύρες.
-
5
Ρίχνουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
-
6
Αδειάζουμε την κούπα με το κάρυ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
-
7
Ρίχνουμε το κινόα, το εστραγκόν και το υπόλοιπο νερό ελέγχοντας να σκεπαστεί το φαγητό μας αλλά να μην κολυμπάει.
-
8
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ελέγχοντας για τυχόν προσθήκη νερού.
-
9
Αν δε βάλαμε κύβο, βάζουμε και αλάτι.
Σχόλια (2)