ΣιλικονάταΜπαλκόνια
ΣιλικονάταΜπαλκόνια @cook_8465833
,Ellas!!!

Ένα υγιεινό φαγητό λόγω κινόα κι εύκολο όσον αφορά τη λάντζα και το χωροχρόνο του σύγχρονου/ης νοικοκύρη/ράς. Λίγο δύσκολο ίσως στα υλικά του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση βάλτε λίγο τσίλι ψιλοκομμένο.Αν θέλετε πιο ελληνική γεύση αντικαταστήστε το εστραγκόν με μαϊντανό και το βούτυρο με ελαιόλαδο.Κι αν θέλετε να το μεγειρέψετε σε κάποιο ιβέντ βάλτε στην κούπα του κάρυ, κόλιανδρο και μουστάρδα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λουρίδες
  2. 1 κούπα κινόα
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν
  6. 1,5 κουταλιά της σούπας κάρυ
  7. 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  8. 3-4 κούπες βραστό νερό
  9. προαιρετικά μισός κύβος λαχανικών (ο ξηρός! όχι το ζελέ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κούπα νερό διαλύουμε τον κύβο και το κάρυ.

  2. 2

    Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να κάψει.

  3. 3

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

  4. 4

    Μόλις φύγουν τα ζουμιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φέρνουμε όλα 2 γύρες.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.

  6. 6

    Αδειάζουμε την κούπα με το κάρυ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

  7. 7

    Ρίχνουμε το κινόα, το εστραγκόν και το υπόλοιπο νερό ελέγχοντας να σκεπαστεί το φαγητό μας αλλά να μην κολυμπάει.

  8. 8

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ελέγχοντας για τυχόν προσθήκη νερού.

  9. 9

    Αν δε βάλαμε κύβο, βάζουμε και αλάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

michele stamouli
michele stamouli @cook_8478401
μοιαζει πολυ ωραια. μου χαρισανε κινοα θα την δοκιμασω και επιστρεφω με πιρουνακια

Από

ΣιλικονάταΜπαλκόνια
στις
,Ellas!!!
Είμαι μπάζο._
Δες περισσότερα