Κοτόπουλο με Μάνγκο
Μια κινέζικη συνταγή σε όσους αρέσουν τα γλυκόξινα πιάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με ρύζι. Η ποσότητα του μάνγκο μπορεί να αυξηθεί αν μας αρέσει.
Υλικά
-
2 κ.σούπας καλαμποκέλαιο
-
1 κ.σ τριμμένη ρίζα τζίντζερ
-
100 γρ φιλέτο κοτόπουλο
-
1 κ.σ. ρυζόκρασο
-
1 ψιλοκομμένη πράσινη καυτερή πιπεριά
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
-
1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο κ αλεσμένο
-
150 ml χυμό ανανά
-
μαύρο πιπέρι
-
1/2 μάνγκο κομμένο σε φέτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το wok (ή τηγάνι) σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το καλαμποκέλαιο.
-
2
Προσθέστε το τζίντερ και σωτάρετε για λίγο.
-
3
Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
-
4
Προσθέστε το ρυζόκρασο και συνέχιζετε το ανακάτεμα συνεχόμενα.
-
5
Προσθέστε τις πιπεριές και σωτάρετε για 1 λεπτό.
-
6
Συνεχίζουμε με τον πουρέ μάνγκο και τον χυμό ανανά, καθώς κ το πιπέρι.Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
-
7
Τέλος, προσθέτουμε με το φρέσκο μάνγκο και σωτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια