ggr
ggr @george
Athens

Τα μανιτάρια είναι ένα πάθος, θα μπορούσα να τα βάλω παντού. Όσοι/όσες πηγαίνετε σε κινέζικα εστιατόρια, θα γνωρίζετε ένα από τα περίφημα πιάτα τους, το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαμπού. Εδώ μία έκδοση χωρίς το μπαμπού (και γι’ αυτό ίσως πιο κοντά στα γούστα μας).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
4 άτομα
  1. 300 gr μανιτάρια διαφόρων τύπων
  2. 400 gr κοτόπουλο, από διάφορα μέρη
  3. 3 κουτάλες ζωμό λαχανικών
  4. 3 σκελίδες σκόρδο
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάστε τον ζωμό των χορταρικών. Ο παραδοσιακός (και υγιεινός) τρόπος επιβάλει να βράσετε σε κατσαρολάκι ότι λαχανικά έχετε σπίτι (δυό πατατούλες, κανά δυό καροτάκια, λίγο σέλινο, μπρόκολο κανένα κολοκυθάκι, ξέρετε εσείς. Ο εύκολος (και επισφαλής για την υγεία) τρόπος είναι να ρίξετε ένα κύβο σε ανάλογο νερό και … παφφφφφ, έχετε τον ζωμό σας. Υπάρχει, βέβαια, και ο συνδυασμός του εύκολου με το υγιεινό, εάν έχετε μεριμνήσει να έχετε στο ψυγείο σας τους δικούς σας κύβους (βλ. σχετική συνταγή “σπιτικοί κύβοι χορταρικών” στο site.).

  2. 2

    Ξεκινήστε κόβοντας τα μανιτάρια σε σχετικά χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.).

  3. 3

    Βάλτε τα σε ευρύχωρο τηγάνι και ροδίστε τα ελαφριά σε λίγο λάδι, μαζί με το σκορδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.

  4. 4

    Στο μέσον του σοταρίσματος προσθέστε λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδου.

  5. 5

    Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, με κοφτερό μαχαιράκι κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  6. 6

    Στη συνέχεια προσθέστε μια-δυό κουτάλες ζωμού χορταρικών μέχρι να πάρετε ένα ωραίο, κρεμώδες αποτέλεσμα.

  7. 7

    Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και βάλτε σε χαμηλό τηγάνι, χωρίς λάδι ή αλάτι να ροδίσει για δυό-τρία λεπτά.

  8. 8

    Εάν το τηγάνι με τα μανιτάρι που χρησιμοποιήσατε είναι πράγματι ευρύχωρο, ρίξτε τα κομματάκια του κοτόπουλου μέσα σε αυτό. Εάν όχι, ρίξτε τα όλα, μανιτάρια και κοτόπουλο σε μία κατσαρολίτσα και βάτε την πάνω από μέτρια φωτιά.

  9. 9

    Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για καμιά δεκαριά λεπτά, παρακολουθώντας το κοτόπουλο να μαλακώσει και να κόβεται εύκολα με το πιρούνι. Εάν το δείτε να στεγνώνει πριν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, προσθέσετε και άλλο ζωμό χορταρικών. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να γίνει και σούπα.

  10. 10

    Σερβίρετε το κοτόπουλό σας ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

maria24
maria24 @cook_8455946
Πραγματικά υπέροχο.επίσης μπορείς να βάλεις μια κουταλια του γλυκου κάρυ για πιο εξοτική γεύση.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens