Κοτόπουλο με μανιτάρια

Bαθμολογία: 5
       
 
11 ψήφοι
ggr, 23.11.07

Περιγραφή

Τα μανιτάρια είναι ένα πάθος, θα μπορούσα να τα βάλω παντού. Όσοι/όσες πηγαίνετε σε κινέζικα εστιατόρια, θα γνωρίζετε ένα από τα περίφημα πιάτα τους, το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαμπού. Εδώ μία έκδοση χωρίς το μπαμπού (και γι’ αυτό ίσως πιο κοντά στα γούστα μας).

Κοτόπουλο με μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 gr μανιτάρια διαφόρων τύπων
  • 400 gr κοτόπουλο, από διάφορα μέρη
  • 3 κουτάλες ζωμό λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάστε τον ζωμό των χορταρικών. Ο παραδοσιακός (και υγιεινός) τρόπος επιβάλει να βράσετε σε κατσαρολάκι ότι λαχανικά έχετε σπίτι (δυό πατατούλες, κανά δυό καροτάκια, λίγο σέλινο, μπρόκολο κανένα κολοκυθάκι, ξέρετε εσείς. Ο εύκολος (και επισφαλής για την υγεία) τρόπος είναι να ρίξετε ένα κύβο σε ανάλογο νερό και … παφφφφφ, έχετε τον ζωμό σας. Υπάρχει, βέβαια, και ο συνδυασμός του εύκολου με το υγιεινό, εάν έχετε μεριμνήσει να έχετε στο ψυγείο σας τους δικούς σας κύβους (βλ. σχετική συνταγή “σπιτικοί κύβοι χορταρικών” στο site.).
  2. Ξεκινήστε κόβοντας τα μανιτάρια σε σχετικά χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.).
  3. Βάλτε τα σε ευρύχωρο τηγάνι και ροδίστε τα ελαφριά σε λίγο λάδι, μαζί με το σκορδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Στο μέσον του σοταρίσματος προσθέστε λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδου.
  5. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, με κοφτερό μαχαιράκι κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε μια-δυό κουτάλες ζωμού χορταρικών μέχρι να πάρετε ένα ωραίο, κρεμώδες αποτέλεσμα.
  7. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και βάλτε σε χαμηλό τηγάνι, χωρίς λάδι ή αλάτι να ροδίσει για δυό-τρία λεπτά.
  8. Εάν το τηγάνι με τα μανιτάρι που χρησιμοποιήσατε είναι πράγματι ευρύχωρο, ρίξτε τα κομματάκια του κοτόπουλου μέσα σε αυτό. Εάν όχι, ρίξτε τα όλα, μανιτάρια και κοτόπουλο σε μία κατσαρολίτσα και βάτε την πάνω από μέτρια φωτιά.
  9. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για καμιά δεκαριά λεπτά, παρακολουθώντας το κοτόπουλο να μαλακώσει και να κόβεται εύκολα με το πιρούνι. Εάν το δείτε να στεγνώνει πριν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, προσθέσετε και άλλο ζωμό χορταρικών. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να γίνει και σούπα.
  10. Σερβίρετε το κοτόπουλό σας ζεστό.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε χαλκό ο οποίος βοηθάει το σώμα να χρησιμοποιήσει το σίδηρο.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από maria24, 10-3-09  
    Πραγματικά υπέροχο.επίσης μπορείς να βάλεις μια κουταλια του γλυκου κάρυ για πιο εξοτική γεύση.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-4-09  
    Aφαίρεσα από τη συνταγή το κοτόπουλο και την εκτέλεσα κατά γράμμα.Έφτιαξα κι ένα πιλάφι χιονάτο και έγινε η μάχη των μανιταριών!Την επόμενη όμως θα βάλω και κοτόπουλο.Το υπόσχομαι!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 28-4-09  
    Λοιπόν, σκέπτομαι σοβαρά να συνεταιριθώ με μερικές από εσάς και να ανοίξουμε εστιατόριο. Θα τρελλάνουμε κόσμο (και θα πλουτίσουμε τους απογόνους μας)
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-4-09  
    Εγώ είμαι μέσα,αρκεί να είναι εδώ κοντά στα μέρη μας,άντε το πολύ πολύ Ερμιόνη....ξέρετε εσείς σοφέ μας!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 25-8-09  
    Πεντανόστιμο ggr! Το άφησα να σιγοβράσει για 45 λεπτά ανανεώνοντας τα υγρά με ζωμό και πρόσθεσα και λιγουλάκι μπαχάρι.
    Εκανα συνοδευτικά και πουρέ πατάτας ριγανάτο.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Melaki, 8-3-10  
    kolasiiiii..!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 31-10-10  
    Πολύ νόστιμο ! Πάρα πολύ νόστιμο ! Ακολούθησα, σχεδόν πιστά, τις οδηγίες, εκτός του ότι στη θέση του μοσχοκάρυδου (πάντα το φοβόμουν στο κοτόπουλο – πού θα μου πάει ίσως και να το ξεπεράσω) έβαλα λίγο κάρυ, λίγη μουστάρδα, λίγο άσπρο κρασάκι, διαλύοντάς τα στο ζωμό χορταρικών. Και “αποζημιώθηκα”, με το παραπάνω…
    #
    Σχόλιο από Billie, 23-1-11  
    Νοστιμότατο και ελαφρύ!Δεν έβαλα μοσχοκάρυδο,την επόμενη φορά θα το τολμήσω!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 5-6-11  
    Υπέροχο και με το καμουφλάζ των μανιταριών έφαγε καιο γιός κοτόπουλο (το ψιλόκοψα)που το αποφεύγει!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Εγινε τέλειο. Ευχαριστούμε για ακόμα μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από NereusC, 15-12-12  
    Έξοχο!
    #
    Σχόλιο από chiotissa, 17-6-13  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ)ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΩΜΟΥ,ΕΒΑΛΑ ΚΡΑΣΑΚΙ (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΩΜΟΥ) ΚΑΙ ΝΕΡΑΚΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΡΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ.ΑΞΙΑ ΤΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nanakonta, 26-10-13  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria24, 10-3-09  
    Πραγματικά υπέροχο.επίσης μπορείς να βάλεις μια κουταλια του γλυκου κάρυ για πιο εξοτική γεύση.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-4-09  
    Aφαίρεσα από τη συνταγή το κοτόπουλο και την εκτέλεσα κατά γράμμα.Έφτιαξα κι ένα πιλάφι χιονάτο και έγινε η μάχη των μανιταριών!Την επόμενη όμως θα βάλω και κοτόπουλο.Το υπόσχομαι!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 28-4-09  
    Λοιπόν, σκέπτομαι σοβαρά να συνεταιριθώ με μερικές από εσάς και να ανοίξουμε εστιατόριο. Θα τρελλάνουμε κόσμο (και θα πλουτίσουμε τους απογόνους μας)
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-4-09  
    Εγώ είμαι μέσα,αρκεί να είναι εδώ κοντά στα μέρη μας,άντε το πολύ πολύ Ερμιόνη....ξέρετε εσείς σοφέ μας!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 25-8-09  
    Πεντανόστιμο ggr! Το άφησα να σιγοβράσει για 45 λεπτά ανανεώνοντας τα υγρά με ζωμό και πρόσθεσα και λιγουλάκι μπαχάρι.
    Εκανα συνοδευτικά και πουρέ πατάτας ριγανάτο.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Melaki, 8-3-10  
    kolasiiiii..!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 31-10-10  
    Πολύ νόστιμο ! Πάρα πολύ νόστιμο ! Ακολούθησα, σχεδόν πιστά, τις οδηγίες, εκτός του ότι στη θέση του μοσχοκάρυδου (πάντα το φοβόμουν στο κοτόπουλο – πού θα μου πάει ίσως και να το ξεπεράσω) έβαλα λίγο κάρυ, λίγη μουστάρδα, λίγο άσπρο κρασάκι, διαλύοντάς τα στο ζωμό χορταρικών. Και “αποζημιώθηκα”, με το παραπάνω…
    #
    Σχόλιο από Billie, 23-1-11  
    Νοστιμότατο και ελαφρύ!Δεν έβαλα μοσχοκάρυδο,την επόμενη φορά θα το τολμήσω!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 5-6-11  
    Υπέροχο και με το καμουφλάζ των μανιταριών έφαγε καιο γιός κοτόπουλο (το ψιλόκοψα)που το αποφεύγει!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Εγινε τέλειο. Ευχαριστούμε για ακόμα μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από NereusC, 15-12-12  
    Έξοχο!
    #
    Σχόλιο από chiotissa, 17-6-13  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ)ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΩΜΟΥ,ΕΒΑΛΑ ΚΡΑΣΑΚΙ (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΩΜΟΥ) ΚΑΙ ΝΕΡΑΚΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΡΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ.ΑΞΙΑ ΤΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nanakonta, 26-10-13  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    φαγητά-σαλάτες
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της MARCI
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της antoniapro
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x