Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο
Ενα απλό αλλά διαφορετικό στην γεύση...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το είχα δοκιμάσει πριν 4-5 χρόνια σε ενα μικρο μαγαζάκι..και από τοτε το φτιάχνω έτσι και αρέσει παρα πολύ σε ολους καθώς δίνει διαφορετική γεύση.θέλει μονο προσοχή στο μέλι. καλη επιτυχιαΌλες οι ποσότητες που θα χρησιμοποιείσετε είναι της επιλογή σας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα ποτήρι νερού βάζουμε μέσα το λαδι, την μουστάρδα, το μέλι (προσοχή στο μέλι, αν είναι καλό και όχι απο σουπερ μάρκετ θέλει το πολύ 2 κ.γ. αλλιως 4 με 5), ρίγανη, σουσαμι. Τα χτυπάμε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Εγώ τα χτυπάω στο μίξερ του καφέ.
-
2
Καθαριζουμε τις πατατες, τις κόβουμε κομματια και τις τοποθετούμε στο ταψί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μια ποσότητα απο το παραπανω "κοκτέιλ" και τις ανακατεβουμε με τα χέρια πολύ καλά.
-
3
Αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει το κοτόπουλο το οποίο είναι ανοιγμενο στη μέση το αλοιφουμε με το υπολοιπο "κοκτέιλ" όλο γύρω γύρω και το τοποθετούμε πανω απο τις πατάτες.
-
4
Τέλος ρίχνουμε νεράκι στο ταψί και αν θελουμε λίγο λαδάκι ακόμα.
-
5
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια