Κοτόπουλο με μήλα και άγριο ρύζι
Πεντανόστιμο κυρίως πιάτο από την συμμετοχή μου στο Κάτι Ψήνεται.
Υλικά
-
Για το κοτόπουλο
-
4 κουτ. σούπας βούτυρο
-
2 αχλάδια σε κυβάκια
-
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-
1 χούφτα κουκουνάρι
-
1 χούφτα αμύγδαλα άσπρα
-
αποξηραμένο δυόσμο
-
πιπέρι – αλάτι
-
1 ποτήρι κρασί/νερό
-
4 στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές κομμένα
-
Για το άγριο ρύζι
-
2 κούπες άγριο ρύζι
-
1 κύβο κοτόπουλο
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κοτόπουλο, βάζουμε στο τηγάνι 2 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και αχλάδια.
-
2
Προσθέτουμε επίσης, 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή, το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και λίγο αλάτι.
-
3
Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα φρούτα για 5-6 λεπτά.
-
4
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε άλλο σκεύος.
-
5
Βάζουμε ξανά στο τηγάνι 2-3 κουτ. λάδι.
-
6
Προσθέτουμε όλο το κομμένο κοτόπουλο για να το τσιγαρίσουμε και μετά σβήνουμε με το κρασί/νερό.
-
7
Προσθέτουμε και τα μήλα, το δενδρολίβανο, το δυόσμο, πιπέρι και αλάτι και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
-
8
Για το άγριο ρύζι, σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τις 2 κούπες ρύζι με βούτυρο και προσθέτουμε 4 νερό, βάζουμε τον κύβο και σιγοβράζουμε.
-
9
Στο τέλος προσθέτουμε και μια χούφτα παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια