κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με μουστάρδα από τον Jamie Oliver
alour
alour @cook_8452374

Μία από τις καλύτερες συνταγές κοτόπουλου,νόστιμη,γρήγορη και απλά μοναδική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κοτόπουλο δεν θέλει πάνω από 30΄ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Καλό είναι να έχετε αντικολλητικό τηγάνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4 άτομα
  1. 4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
  2. 1 μεγάλο πράσσο
  3. 4 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη (Colman's)
  4. 3 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανου
  5. 4 σκελίδες σκόρδο
  6. λίγο λευκό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ'ένα ταψάκι αλείφουμε τα κοτόπουλα με τη μουστάρδα (1 κουταλάκι ανα κοτόπουλο), αλάτι, πιπέρι, δενρολίβανο και λάδι.

  2. 2

    Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα με την πέτσα πρός τα κάτω και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 18 λεπτα περίπου.

  3. 3

    Ενώ τα στήθη ψήνονται, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσσο και στο μούλτι λιώνουμε το σκόρδο μαζί με την φλούδα τους.

  4. 4

    Όταν περάσουν τα 18 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη και ρίχνουμε μέσα το πράσσο και το σκόρδο. Ανακατέυουμε και μετά ρίχνουμε το κρασί.

  5. 5

    Αφήνουμε για άλλα περίπου 10 λεπτάκια το φαγητό μας να τηγανιστεί και όταν βεβαιωθούμε πως έχει γίνει ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.

  6. 6

    Βγάζουμε το κοτόπουλο απ΄το τηγάνι και σε ένα ξύλινο πάγκο κόβουμε σε ροδέλες το κοτόπουλο.

  7. 7

    Τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι την ρίχνουμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε το κομμένο κοτόπουλο όπως φένεται και στην φωτογραφία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

DORELLA
DORELLA @dorella73
Πεντανόστιμο !!! Ιδανική επιλογή για να το σερβίρεται σε τραπέζι !!!

Από

alour
alour @cook_8452374
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα