Κοτόπουλο με μουστάρδα από τον Jamie Oliver
Μία από τις καλύτερες συνταγές κοτόπουλου,νόστιμη,γρήγορη και απλά μοναδική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο δεν θέλει πάνω από 30΄ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Καλό είναι να έχετε αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά
-
4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
-
1 μεγάλο πράσσο
-
4 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη (Colman's)
-
3 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανου
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
75 m.l κρέμα γάλακτος
-
λίγο λευκό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα ταψάκι αλείφουμε τα κοτόπουλα με τη μουστάρδα (1 κουταλάκι ανα κοτόπουλο), αλάτι, πιπέρι, δενρολίβανο και λάδι.
-
2
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα με την πέτσα πρός τα κάτω και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 18 λεπτα περίπου.
-
3
Ενώ τα στήθη ψήνονται, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσσο και στο μούλτι λιώνουμε το σκόρδο μαζί με την φλούδα τους.
-
4
Όταν περάσουν τα 18 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη και ρίχνουμε μέσα το πράσσο και το σκόρδο. Ανακατέυουμε και μετά ρίχνουμε το κρασί.
-
5
Αφήνουμε για άλλα περίπου 10 λεπτάκια το φαγητό μας να τηγανιστεί και όταν βεβαιωθούμε πως έχει γίνει ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.
-
6
Βγάζουμε το κοτόπουλο απ΄το τηγάνι και σε ένα ξύλινο πάγκο κόβουμε σε ροδέλες το κοτόπουλο.
-
7
Τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι την ρίχνουμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε το κομμένο κοτόπουλο όπως φένεται και στην φωτογραφία.
Σχόλια (2)