Κοτόπουλο με μουστάρδα στο λαδόχαρτο

Bαθμολογία: 4.9474
       
 
19 ψήφοι
efouliw, 16.06.08

Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους τους λάτρεις της μουστάρδας αλλά και στα μικρά παιδιά!

Κοτόπουλο με μουστάρδα στο λαδόχαρτο
photo: bokis

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • πάπρικα, ρίγανη, αλάτι
  • και βέβαια λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Μουστάρδα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Απλά αλατήστε το κοτόπουλο, αλείψτε το με όση μουστάρδα χρειαστέι ωστε να το καλύψει όλο (όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα), πασπαλήστε με πάπρικα και ρίγανη.
  2. Κόψτε ενα κομμάτι λαδόχαρτο που να έιναι διπλάσιο από το πλάτος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε και κόψτε ομοίως το αλουμινόχαρτο.
  3. Βάλτε στον πάτο το αλουμινόχαρτο, απο πάνω το λαδόχαρτο και μέσα το κοτόπουλο. Βάλτε λίγο λάδι απο πάνω και έπειτα κλέιστε καλά το λαδόχαρτο διπλώνοντας τις 2 ακρες και τέλος το αλουμινόχαρτο ωστέ να σκεπάζεται το λαδόχαρτο.
  4. Βάλτε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμους φούρνο για 2μιση ώρες περίπου.
  5. Απολαύστε το με τηγανιτές πατάτες, με ρύζι ή απλα με μια πλούσια σαλάτα εποχής.. Χαμηλά λιπαρά και πολλή γεύση. Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντι για μπουτάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος (για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) ή και μισό ή ολόκληρο κοτόπουλο. Σε αυτη την περίπτωση ίσως αλλάζει ο χρόνος ψησίματος. Η μουστάρδα μπορέι να είναι καυτερή ή απαλή ανάλογα με το γούστο σας. Εγώ σας προτείνω αυτή που είναι με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι απο μία συγκεκριμένη μάρκα. Δίνει το πίο γευστικό αποτέλεσμα. Εγγυημένα..

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kostas, 17-6-08  
    orea sintagi:)ti 8a eleges an kaname ena migma me xymo lemoniou,moustarda,eleolado,alati piperi,rigani kai ta alifame ta boutakia mas prin ta valoume sto alouminoxarto :)
    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-6-08  
    nai einai kalytera an theleis na meinei kai ligi saltsa sto tapsaki meta,einai poly nostimi.to exw kanei k eti,analoga me to pws tha mou rthei ekeini ti stigmi!eyxaristw gia ti vathmologisi!
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-6-08  
    parakalo:)kai gia patatoules 8a sou protina na kaneis tis "nostimotates patates sto fourno" apo mena anevazmeni i sintagi kai poli nostimi:)rikse mia matia an 8elis :)
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 18-6-08  
    Νομιζω οτι στο φουρνο,γενικα,ειναι καλυτερα ν΄αποφευγουμε τη χρηση αλουμινοχαρτου γιατι τρυπαει(ο φουρνος).Αν κανουμε τη συνταγη οπως ειπες,μονο με το λαδοχαρτο δλδ,θα χασει κατι σε γευση;
    #
    Σχόλιο από YANNA, 18-6-08  
    Το αλουμινόχαρτο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο φούρνο όταν έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του DILIGER97.Εάν το βάλεις σε σχάρα ή σε ταψί ή να σκεπάσεις φαγητό με αλουμινόχαρτο (παντα απο την μάτ πλευρά του)κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-6-08  
    oxi den paizei rolo sto psisimo.apla kanei to plysimo tou tapsiou eukolo giati den kollaei katholou lipos se auto k den kapnizei..isws egw na min ekleina swsta to ladoxarto,alla panta to tapsaki ginotan xalia meta,eidika an evaza kapoio liparo kreas opws px arnaki.
    #
    Σχόλιο από gioted, 28-1-09  
    Το έφτιαξα χθες το βράδυ και ήταν τέλειο. Ο άντρας μου παρότι δεν συμπαθεί το κοτόπουλο, ξετρελάθηκε. Είχα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο και το έψησα για περίπου 1 1/2 ώρα και μετά το έσβησα. έγινε πολύ καλό. Αααα δεν έχω φούρνο με αέρα. :-)
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-1-09  
    Ο'υτε και εγώ έχω φούρνο με αέρα gioted, το ψήνω σε πάνω-κάτω αντίσταση.Χαίρομαι που σας άρεσε!!!!Επίσης απλά το βάζεις στο φούρνο και για 1μιση ώρα δεν αχολείσαι μαζί του.Έτσι αν θέλεις να ετοιμάσεις και άλλα πιάτα έχεις άφθονο χρόνο..Και γίνεται και πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 28-1-09  
    Ερωτηση πως ειναι στην οψη τα μπουτακια σαν βραστα παραδειγμα?Μου φαινεται ενδιαφερων.Θα την δοκιμασω καποια στιγμη.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Πολύ νόστιμο αλλά δε θυμάμαι από ποια πλευρά το τύλιξα με το αλουμινόχαρτο. Πρέπει η ματ πλευρά να είναι η εξωτερική?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-1-09  
    Το κοτόπουλο ροδίζει,δεν είναι άχρωμο σαν βραστό.Επίσης το αλουμινόχαρτο τώρα δε μας ενδιαφέρει αν θα ειναι απο τη ματ όψη αρκεί να μην έρχεται σε επαφή με το φαγητό.Έτσι κ αλλιώς δεν έρχεται σε επαφή γιατί πρώτα το έχουμε τυλίξει σε λαδόχαρτο.Επίσης μην το σκεπάσετε τελείως με το αλουμινόχαρτο αν θέλετε να ροδίσει περισσότερο.Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-5-09  
    Απλά ΚΑΤΑΠΛΚΤΙΚΟ!!!!!!! και πανεύκολο μπράβο για τη συνταγή σου!!
    #
    Σχόλιο από tourloubouki, 6-10-09  
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.Η ΣΥΝΤΆΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ, ΕΚΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.... ΣΟΥΠΕΡ .. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 6-10-09  
    Μιας και το αναφέρατε μία ερώτηση γιατί κι εγώ έχω μάλλον μπερδευτεί:
    η ματ πλευρά έξω και η γυαλιστερή μέσα είναι το σωστό;
    (όχι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά... εγκυκλοπαιδικά)
    #
    Σχόλιο από 103, 14-10-09  
    5 πηρουνάκια για την γεύση αλλά και για την ευκολία! Χρησιμοποίησα φιλέτα γαλοπούλας και τα άφησα για 1,5 ώρα στο φούρνο. Φανταστικό, όλοι συμφώνησαν σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από pennyit, 6-12-09  
    eyxaristoume poly!!
    egw evala lemoni kommeno sta 4 k egine polu kalo!!
    #
    Σχόλιο από frix, 13-12-09  
    Μας άρεσε πολύ
    #
    Σχόλιο από Popiagra, 24-1-10  
    Πολλή ωραία συνταγή!Ο άντρας μου ξετρελλάθηκε.Είναι σα να τρως κοτόπουλο σούβλας.Εγω πρόσθεσα πράσινη πιπεριά,μερικες φετες ντομάτα και κρεμμύδι.Η μυρωδια που αφηνει η πιπερια ειναι το κατι άλλο!!
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 16-3-10  
    καταπληκτικη, πεντανοστιμη και πανευκολη συνταγη. συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 21-3-10  
    Τοσο απλη αλλα τοσο καταπληκτικη! Συγχαρητήρια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-6-08  
    nai einai kalytera an theleis na meinei kai ligi saltsa sto tapsaki meta,einai poly nostimi.to exw kanei k eti,analoga me to pws tha mou rthei ekeini ti stigmi!eyxaristw gia ti vathmologisi!
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-6-08  
    parakalo:)kai gia patatoules 8a sou protina na kaneis tis "nostimotates patates sto fourno" apo mena anevazmeni i sintagi kai poli nostimi:)rikse mia matia an 8elis :)
    #
    Σχόλιο από gioted, 28-1-09  
    Το έφτιαξα χθες το βράδυ και ήταν τέλειο. Ο άντρας μου παρότι δεν συμπαθεί το κοτόπουλο, ξετρελάθηκε. Είχα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο και το έψησα για περίπου 1 1/2 ώρα και μετά το έσβησα. έγινε πολύ καλό. Αααα δεν έχω φούρνο με αέρα. :-)
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-1-09  
    Ο'υτε και εγώ έχω φούρνο με αέρα gioted, το ψήνω σε πάνω-κάτω αντίσταση.Χαίρομαι που σας άρεσε!!!!Επίσης απλά το βάζεις στο φούρνο και για 1μιση ώρα δεν αχολείσαι μαζί του.Έτσι αν θέλεις να ετοιμάσεις και άλλα πιάτα έχεις άφθονο χρόνο..Και γίνεται και πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-5-09  
    Απλά ΚΑΤΑΠΛΚΤΙΚΟ!!!!!!! και πανεύκολο μπράβο για τη συνταγή σου!!
    #
    Σχόλιο από tourloubouki, 6-10-09  
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.Η ΣΥΝΤΆΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ, ΕΚΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.... ΣΟΥΠΕΡ .. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!
    #
    Σχόλιο από pennyit, 6-12-09  
    eyxaristoume poly!!
    egw evala lemoni kommeno sta 4 k egine polu kalo!!
    #
    Σχόλιο από frix, 13-12-09  
    Μας άρεσε πολύ
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 16-3-10  
    καταπληκτικη, πεντανοστιμη και πανευκολη συνταγη. συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 21-3-10  
    Τοσο απλη αλλα τοσο καταπληκτικη! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από bokis, 23-3-10  
    Γρήγορο εύκολο νόστιμο
    #
    Σχόλιο από drukolaptis, 22-4-10  
    ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ!!!!
    ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από georgiako, 9-10-10  
    Καλησπέρα σας..Είμαι καινούρια στην παρέα αλλά ενθουσιάστηκα πολύ με τη συνταγή σου..Μου αρέσει πολύ κάθε συνταγή με κοτόπουλο και ψάχνω συνέχεια κάτι καινούριο...Είμαι κ καινούρια σχετικά στην κουζίνα και πειραματίζομαι...Σίγουρα θα κάνω τη συνταγή σου σύντομα και θα γυρίσω για πιρουνάκια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από georgiako, 14-11-10  
    Ήταν υπέροχο....Ξέχασα να βαθμολογήσω εγκαίρως...Σήμερα το ξανακάνω και ελπίζω να βγει τόσο νόστιμο όπως την πρώτη φορά...Συγχαρητήρια....
    #
    Σχόλιο από trap, 3-11-11  
    μουρλια! επισης το τρυπισα και το γεμισα με σκορδο τσενταρ και πιπερια! Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου ομως να μην κλεισω το αλουμινοχαρτο τελειως γιατι δεν ψηθηκε η πετσα πολυ (οχι πως ειχα προβλημα :-p)
    #
    Σχόλιο από tjo, 4-11-11  
    Πάρα πολύ καλό!Πρόσθεσα θυμάρι (γιατί δεν είχα τη μουστάρδα που προτείνεις), πατατούλες και κομματάκια μήλου, τα οποία πότισαν με τα ζουμάκια και έγιναν.. Μιαμ!!
    #
    Σχόλιο από somi085, 11-12-11  
    #
    Σχόλιο από danoni, 10-6-12  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-7-12  
    απλα ψηνεται στο χαρτι; δ βαζουμε νερο στο ταψι;;;την ιδια απορια εχω και για το γκιουλμπασι

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από YANNA, 18-6-08  
    Το αλουμινόχαρτο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο φούρνο όταν έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του DILIGER97.Εάν το βάλεις σε σχάρα ή σε ταψί ή να σκεπάσεις φαγητό με αλουμινόχαρτο (παντα απο την μάτ πλευρά του)κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 18-6-08  
    oxi den paizei rolo sto psisimo.apla kanei to plysimo tou tapsiou eukolo giati den kollaei katholou lipos se auto k den kapnizei..isws egw na min ekleina swsta to ladoxarto,alla panta to tapsaki ginotan xalia meta,eidika an evaza kapoio liparo kreas opws px arnaki.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 28-1-09  
    Ερωτηση πως ειναι στην οψη τα μπουτακια σαν βραστα παραδειγμα?Μου φαινεται ενδιαφερων.Θα την δοκιμασω καποια στιγμη.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Πολύ νόστιμο αλλά δε θυμάμαι από ποια πλευρά το τύλιξα με το αλουμινόχαρτο. Πρέπει η ματ πλευρά να είναι η εξωτερική?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-1-09  
    Το κοτόπουλο ροδίζει,δεν είναι άχρωμο σαν βραστό.Επίσης το αλουμινόχαρτο τώρα δε μας ενδιαφέρει αν θα ειναι απο τη ματ όψη αρκεί να μην έρχεται σε επαφή με το φαγητό.Έτσι κ αλλιώς δεν έρχεται σε επαφή γιατί πρώτα το έχουμε τυλίξει σε λαδόχαρτο.Επίσης μην το σκεπάσετε τελείως με το αλουμινόχαρτο αν θέλετε να ροδίσει περισσότερο.Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 6-10-09  
    Μιας και το αναφέρατε μία ερώτηση γιατί κι εγώ έχω μάλλον μπερδευτεί:
    η ματ πλευρά έξω και η γυαλιστερή μέσα είναι το σωστό;
    (όχι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά... εγκυκλοπαιδικά)
    #
    Σχόλιο από vivoulini, 6-4-10  
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΤΥΛΙΞΩ???

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kostas, 17-6-08  
    orea sintagi:)ti 8a eleges an kaname ena migma me xymo lemoniou,moustarda,eleolado,alati piperi,rigani kai ta alifame ta boutakia mas prin ta valoume sto alouminoxarto :)
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 18-6-08  
    Νομιζω οτι στο φουρνο,γενικα,ειναι καλυτερα ν΄αποφευγουμε τη χρηση αλουμινοχαρτου γιατι τρυπαει(ο φουρνος).Αν κανουμε τη συνταγη οπως ειπες,μονο με το λαδοχαρτο δλδ,θα χασει κατι σε γευση;
    #
    Σχόλιο από 103, 14-10-09  
    5 πηρουνάκια για την γεύση αλλά και για την ευκολία! Χρησιμοποίησα φιλέτα γαλοπούλας και τα άφησα για 1,5 ώρα στο φούρνο. Φανταστικό, όλοι συμφώνησαν σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από Popiagra, 24-1-10  
    Πολλή ωραία συνταγή!Ο άντρας μου ξετρελλάθηκε.Είναι σα να τρως κοτόπουλο σούβλας.Εγω πρόσθεσα πράσινη πιπεριά,μερικες φετες ντομάτα και κρεμμύδι.Η μυρωδια που αφηνει η πιπερια ειναι το κατι άλλο!!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KOTOPOYLO
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της antoniapro
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN