Κοτόπουλο με μπλε τυρί
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πανεύκολη συνταγή δεν έχει μυστικά..Καλή όρεξη.
Υλικά
-
1 κουτί μανιταρια κονσέρβα ολόκληρα
-
100 γρ. μπλε τυρί
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
-
1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
-
100 γρ. γκουντα τριμμένη (ή άλλο τυρι που λιώνει της αρεσκείας σας)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε λίγο το κοτόπουλο σε μπουκιές, με λάδι ή με βούτυρο (λίγη ποσότητα).
-
2
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι (γιατί θα βάλουμε τυριά) και πιπέρι, ρίχνοντας ταυτόχρονα το κρασάκι, το αφήνουμε να πάρει βράση να ψηθεί το κοτόπουλο.
-
3
Ρίχνουμε το μπλέ τυρί αφού το θρυμματίζουμε με το χέρι.
-
4
'Επειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε μουστάρδα την διαλύουμε στην κρέμα) και ανακατεύουμε.
-
5
Στο τέλος ρίχνουμε το τυράκι μας. Μόλις λιώσει σερβίρουμε.
Σχόλια (16)