Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.9615
       
 
26 ψήφοι
ritahlias, 08.03.12

Περιγραφή

Βαρέθηκα να πειραματιζομαι σε αυτό το φαγητο. Βαρέθηκα κάθε φορά να το κάνω και διαφορετικό...είτε με πιπεριες, είτε με κρεμμύδια, είτε με καρότα, μπυρα, μελι, μουσταρδα...και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Είπα να το κάνω και μια φορά λοιπόν απλά...όπως το κάνει ο περισσότερος κόσμος...όπως το έκαναν παλιά που δεν είχαν όλα αυτά τα υλικά, τα βιβλία συνταγών και το internet...Η απλότητα είναι πιο νόστιμη τελικά!!!!!

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη ριγανη
  • χυμο απο μισό λεμόνι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Πλένετε το κοτόπουλο.

Βήμα 2
2)

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε για φούρνο.

Βήμα 3
3)

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και την ριγανούλα.

Βήμα 4
4)

Κόβετε το σκορδάκι χοντροκομμένο.

Βήμα 5
5)

Τα βάζετε όλα στο ταψι σας.

Βήμα 6
6)

Ρίχνετε και το λάδι με λίγο νεράκι.

Βήμα 7
7)

Ψήνετε για 1,5 ώρα στους 180-200 βαθμόυς.

Βήμα 8
8)

Οταν είναι έτοιμο, βγάζεται απο τον φούρνο όπως έιναι καυτό ρίχνετε λεμόνι απο πάνω και έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγαπη στο φαγητο... αν το κάνεις με νεύρα, βαριεστημένα και γενικά χωρίς όρεξη (οποιοδήποτε φαγητό και αν κάνεις) σίγουρα κάτι δεν θα πετύχει...αν ομως σου αρεσει αυτό που φτιάχνεις και το κάνεις απο αγάπη θα γίνει τελειο!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 10-3-12  
    5 κι άλλα 5 πηρουνάκια.!!!Τέλος στις δήθεν γκουρμεδιές.Αυτό είναι το σωστό μαγείρεμα.Μόνο έτσι το μαγειρεύω.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 10-3-12  
    Παιδικες αναμνησεις.. η απλη και αγνη γευση αυτου του φαγητου...5 κι απο μενα!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 11-3-12  
    σας ευχαριστώ για τα πιρουνακια σας...παρα πολυ!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-3-12  
    Ετσι το κλασικο κυριακατικο φαγητο και οχι μονο. μονο που εγω δεν βαζω το σκορδο και κοβο ροδελες ενα κρεμμυδι μεγαλο και το βαζω κατω απο την κοτα και της πατατες και οταν ψηθει το φαι γινεται πιο νοστιμο
    #
    Σχόλιο από xriistina, 11-3-12  
    τι πιο απλό και γευστικό, το φαγητό της μαμάς που δεν αντιστέκεται κανείς.
    #
    Σχόλιο από katerina13, 12-3-12  
    Χιλια μπράβο για την τέλεια και απλή συνταγή σου ..Το διαβάζα και είχα την μυρώδια απο το φαγητο της μητερας μου!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 13-3-12  
    χιλια χιλια χιλια ευχαριστω...και παιδιά...δεν ήταν τίποτα δεν ξέρω γιατί αυτή η απλή συνταγή και σε όλους μας γνωστή δεν υπήρχε εδω μέσα...θα κοιτάξω να δω αν υπάρχουν και αλλές παραδοσιακές συνταγές που δεν έχουν πειραχτέι και θα τις ανεβάσω!!!! Ε ρε κοτοπουλάκι μοιρωδάτο και γευστικό.
    #
    Σχόλιο από rodomanthos, 29-3-12  
    Ακριβώς αυτά σκεφτόμουν κι εγώ όσο περιπλανιόμουν στις σελίδες- βαρέθηκα τις γκουρμεδιές σε κλασσικά και πετυχημένα, παραδοσιακά φαγητά! Πάντα έτσι το μαγείρευα και ήταν πεντανόστιμο. Το μόνο που έχω προσθέσι σε όλα τα λεμονάτα μου φαγητά είναι η μουστάρδα στο λαδολέμονο. Επίσης, πρόσφατα δοκίμασα κάτι για τις πατατούλες στο φούρνο και ξετρελλάθηκαν όλοι. Λίγο χυμό πορτοκαλιού στις πατάτες, γίνονται υπέροχες!!!
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 20-6-12  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ????
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 21-6-12  
    εννοείτε ότι μπορείς να το κάνεις κ με κοτοπουλο μερίδες....ακόμη μόνο με μπουτάκια ή στήθος ή μόνο φτερούγες αρκεί να έχουν την πετσούλα τους για να σου βγάλουν την νοστιμιά!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 21-6-12  
    Oντως εχεις απολυτο δικιο. μαλλον οι περισσοτεροι εχουμε βαρεθει να πειραματιζομαστε με αυτο το φαγητο. Ομως το πιο σημαντικο ειναι η ποιοτικη πρωτη υλη...Να ειναι αγνο,βιολογικο , καλοταισμενο κοτοπουλο απο το χωριο η απο παραγωγο που ξερουμε πως τα εκτρεφει, εγγυημενα. Αλλιως ο,τι κι αν κανουμε το αποτελεσμα δεν θα ειναι καταπληκτικο...(αυτο δεν ειναι το ζητουμενο στην μαγειρικη??)
    #
    Σχόλιο από common, 2-7-12  
    Κλασσική συνταγή.
    Έτσι το φτιάχνω κι εγώ, συνταγή από τη μαμά μου, αλλά χωρίς σκόρδο.
    Επίσης, στα μισά περίπου γυρίζω το κοτόπουλο για να αποφύγω το αλουμινόχαρτο και να προλάβουν να ψηθούν ωραία οι πατάτες.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 23-8-12  
    Ετσι απλα και νοστιμα σπιτικα φαγακια της μαμας.Μπραβο που το ανεβασες!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ath46, 28-8-12  
    Το ψήνω τώρα.. αλλά με αυτή τη φωτο μου άνοιξε η όρεξη! Εβαλα θυμαράκι από τη βόλτα μας στην Πάρνηθα ως παραλλαγή της ριγανης..ΘΕΙΚΟ

    #
    Σχόλιο από Βαγγέλης Βερ, 13-10-12  
    Άντε να αρχίζουμε να μαθαίνουμε κι εμείς οι φοιτητές με βασικά,εύκολα και νόστημα φαγητά.
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 18-10-12  
    #
    Σχόλιο από stives2012, 23-10-12  
    super...super...super....5 πιρουνακια για σενα που την ανεβασες και 5 για την μανουλα μου που το κανει και εκεινει ετσι και ειναι υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από kostantinatasos, 10-11-12  
    ta apla panta einai geustikotata ola edo mesa einai san enas xrisos odigos epitixias
    #
    Σχόλιο από july88, 14-11-12  
    Απλό και τέλειο
    #
    Σχόλιο από mags, 14-11-12  
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ !!!Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ .....ΜΟΛΙΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ,ΕΒΑΖΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ''ΚΟΙΛΙΤΣΑ ''ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ......ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΑ!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 10-3-12  
    5 κι άλλα 5 πηρουνάκια.!!!Τέλος στις δήθεν γκουρμεδιές.Αυτό είναι το σωστό μαγείρεμα.Μόνο έτσι το μαγειρεύω.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 10-3-12  
    Παιδικες αναμνησεις.. η απλη και αγνη γευση αυτου του φαγητου...5 κι απο μενα!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 11-3-12  
    σας ευχαριστώ για τα πιρουνακια σας...παρα πολυ!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-3-12  
    Ετσι το κλασικο κυριακατικο φαγητο και οχι μονο. μονο που εγω δεν βαζω το σκορδο και κοβο ροδελες ενα κρεμμυδι μεγαλο και το βαζω κατω απο την κοτα και της πατατες και οταν ψηθει το φαι γινεται πιο νοστιμο
    #
    Σχόλιο από xriistina, 11-3-12  
    τι πιο απλό και γευστικό, το φαγητό της μαμάς που δεν αντιστέκεται κανείς.
    #
    Σχόλιο από katerina13, 12-3-12  
    Χιλια μπράβο για την τέλεια και απλή συνταγή σου ..Το διαβάζα και είχα την μυρώδια απο το φαγητο της μητερας μου!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 13-3-12  
    χιλια χιλια χιλια ευχαριστω...και παιδιά...δεν ήταν τίποτα δεν ξέρω γιατί αυτή η απλή συνταγή και σε όλους μας γνωστή δεν υπήρχε εδω μέσα...θα κοιτάξω να δω αν υπάρχουν και αλλές παραδοσιακές συνταγές που δεν έχουν πειραχτέι και θα τις ανεβάσω!!!! Ε ρε κοτοπουλάκι μοιρωδάτο και γευστικό.
    #
    Σχόλιο από rodomanthos, 29-3-12  
    Ακριβώς αυτά σκεφτόμουν κι εγώ όσο περιπλανιόμουν στις σελίδες- βαρέθηκα τις γκουρμεδιές σε κλασσικά και πετυχημένα, παραδοσιακά φαγητά! Πάντα έτσι το μαγείρευα και ήταν πεντανόστιμο. Το μόνο που έχω προσθέσι σε όλα τα λεμονάτα μου φαγητά είναι η μουστάρδα στο λαδολέμονο. Επίσης, πρόσφατα δοκίμασα κάτι για τις πατατούλες στο φούρνο και ξετρελλάθηκαν όλοι. Λίγο χυμό πορτοκαλιού στις πατάτες, γίνονται υπέροχες!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 21-6-12  
    Oντως εχεις απολυτο δικιο. μαλλον οι περισσοτεροι εχουμε βαρεθει να πειραματιζομαστε με αυτο το φαγητο. Ομως το πιο σημαντικο ειναι η ποιοτικη πρωτη υλη...Να ειναι αγνο,βιολογικο , καλοταισμενο κοτοπουλο απο το χωριο η απο παραγωγο που ξερουμε πως τα εκτρεφει, εγγυημενα. Αλλιως ο,τι κι αν κανουμε το αποτελεσμα δεν θα ειναι καταπληκτικο...(αυτο δεν ειναι το ζητουμενο στην μαγειρικη??)
    #
    Σχόλιο από common, 2-7-12  
    Κλασσική συνταγή.
    Έτσι το φτιάχνω κι εγώ, συνταγή από τη μαμά μου, αλλά χωρίς σκόρδο.
    Επίσης, στα μισά περίπου γυρίζω το κοτόπουλο για να αποφύγω το αλουμινόχαρτο και να προλάβουν να ψηθούν ωραία οι πατάτες.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 23-8-12  
    Ετσι απλα και νοστιμα σπιτικα φαγακια της μαμας.Μπραβο που το ανεβασες!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ath46, 28-8-12  
    Το ψήνω τώρα.. αλλά με αυτή τη φωτο μου άνοιξε η όρεξη! Εβαλα θυμαράκι από τη βόλτα μας στην Πάρνηθα ως παραλλαγή της ριγανης..ΘΕΙΚΟ

    #
    Σχόλιο από Βαγγέλης Βερ, 13-10-12  
    Άντε να αρχίζουμε να μαθαίνουμε κι εμείς οι φοιτητές με βασικά,εύκολα και νόστημα φαγητά.
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 18-10-12  
    #
    Σχόλιο από stives2012, 23-10-12  
    super...super...super....5 πιρουνακια για σενα που την ανεβασες και 5 για την μανουλα μου που το κανει και εκεινει ετσι και ειναι υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από kostantinatasos, 10-11-12  
    ta apla panta einai geustikotata ola edo mesa einai san enas xrisos odigos epitixias
    #
    Σχόλιο από july88, 14-11-12  
    Απλό και τέλειο
    #
    Σχόλιο από mags, 14-11-12  
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ !!!Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ .....ΜΟΛΙΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ,ΕΒΑΖΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ''ΚΟΙΛΙΤΣΑ ''ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ......ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 15-11-12  
    Μετά φιλη μου mags γινόταν το έλα να δεις συγκεκριμένα στο δικό μας τραπέζι σφαζομασταν για το ποιος θα πρωτοφάει τις έρμεες 2 φτερούγες, ποιος θα αρπάξει πρώτος τα μπουτάκια , για την πετσούλα ούτε λόγος εξαφανιζόταν σε χρόνο ντε τε και το στηθος το τρώγαμε πάντα κρύο, τελευταίο και με έξτρα αλατοπίπερο...πω πω φιλες και φιλοι τι μου κάνατε τώρα...διανύω περίοδο διαιτάς εγώ και ο σήζυγός μου και η μυρωδιά είναι στην μύτη μου και η κοιλίτσα μου το ζητάει...έλεος σας ζητώ έλεος...!!!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαα ευχαριστώ και πάλι όλους εσάς για τα πιρουνάκια σας...!!!!
    #
    Σχόλιο από ΟΚατερίνα, 17-11-12  
    Πολλά μπράβο για αυτή την απλή αλλά τόσο νόστιμη συνταγή!Ο άντρας μου ξετρελάθηκε με το φαγητό λες και δεν έχει ξαναφάει κοτόπουλο, κάθε εβδομάδα τρώμε, μάλιστα μου τόνισε πόσο τραγανή ήταν η πέτσα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 20-6-12  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ????
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 21-6-12  
    εννοείτε ότι μπορείς να το κάνεις κ με κοτοπουλο μερίδες....ακόμη μόνο με μπουτάκια ή στήθος ή μόνο φτερούγες αρκεί να έχουν την πετσούλα τους για να σου βγάλουν την νοστιμιά!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 24-9-13  
    Μπράβο, όσο για το λεμόνι το ίδιο πράγμα είναι νομίζω....η γιαγιά μου ωστόσο θυμάμαι ότι ο μονος λόγος που το έστειβε όταν βγάζαμε το ταψι ήταν για να μην σφίγγει το κοτόπουλο πιο πριν, αλλά και για να κρατάει την φρεσκάδα κα το άρωμά του λεμόνιου

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    Ολα από κοτόπουλο.
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Κλασσικές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα