Κοτόπουλο με πιλάφι από την Κρήτη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και στην την πρώτη βράση το ξαφρίζουμε.
-
2
Όταν ψηθεί το βάζουμε σε μια πιατέλα.
-
3
Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε νερό ώστε να είναι 8 ποτήρια συνολικά.
-
4
Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και λίγο αλάτι.
-
5
Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σβήνουμε τη φωτιά πριν πιεί τελείως το ζουμί του.
-
6
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και, αν διαθέτουμε περιχύνουμε το πιλάφι με στακοβούτυρο ή κανονικό βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φόύρνο για 5 λεπτά.
Σχόλια (7)