κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με πιπεριά και μανιτάρια του φοιτητή
elesalom
elesalom @cook_8470513

Ως φοιτήτρια κι εγώ κάθε μέρα ψάχνω τι να φάω. Αναζητώ κάτι γευστικό, οικονομικό και εύκολο! Έτσι είπα να αυτοσχεδιάσω λίγο. Όσοι έφαγαν από αυτό έγλειψαν και τα πιάτα τους είναι η αλήθεια! Ελπίζω να σας φανεί εύκολο και να το απολαύσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τους πιο τολμηρούς θα πρότεινα να το δοκιμάσουν με καυτερό κόκκινο πιπέρι! Ελπίζω να σας αρέσει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 μερίδες
  1. 4 φιλέτα κοτόπουλο (αν είναι μικρά 5 ή 6 ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να κάνετε)
  2. πιπεριά πράσινη ή κίτρινη ή κόκκινη (εγώ το έχω κάνει και μόνο με πράσινη)
  3. μανιτάρια (εγώ χρησιμοποιώ κονσέρβας)
  4. 100 γρ. ντοματοπολτό
  5. λάδι
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. πιπέρι καγιέν (αν έχετε)
  9. ρίγανη
  10. μπαχάρια για κοτόπουλο (αν έχετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια (σαν στην τηγανιά).

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα μπαχάρια (αν έχετε) και το αφήνουμε λίγο να πάρει τις μυρωδιές.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε ένα μεσαίο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια (όσο μεγάλα κομμάτια θέλει ο καθένας).

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε λίγο το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε και το κοτόπουλο.

  5. 5

    Μόλις το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια για να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.

  6. 6

    Μόλις πάρουν χρώμα κι αυτά σβήνουμε με ντοματοπολτό (εγώ συνήθως βάζω 1/3 του κουτιού, τώρα εσείς μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε) και προσθέτουμε και λίγο νερό αν μας φαίνεται πηχτή η σάλτσα.

  7. 7

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και στην σάλτσα.

  8. 8

    Αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση.

  9. 9

    Σερβίρουμε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι, πέννες ή ότι άλλο μας αρέσει. (Προτείνω ρύζι)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

dimpas
dimpas @cook_8511185
πολύ καλη και ευκολη συνταγή ότι πρεπει για εργαζομενους. το καναμε με ρυζι και ηταν πολύ καλο

Από

elesalom
elesalom @cook_8470513
στις