Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Το κοτόπουλο έτσι γίνεται πολύ νόστιμο. Ακόμα πιο νόστιμο είναι το ζουμάκι του. Και μην αφήσετε τα πορτοκάλια έτσι! Τρώγεται ακόμα και η φλούδα!
Υλικά
-
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
3 μεγάλα πορτοκάλια τον χυμό τους
-
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
-
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 λεμόνι το χυμό του
-
αλάτι, πιπέρι, καρίνο (μείγμα για κοτόπουλο) - προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι για 2-3'.
-
2
Σοτάρετε το κοτόπουλο, το οποίο έχετε πλύνει και στραγγίσει καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, για τουλάχιστον 5-10’.
-
3
Σβήνετε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το καρίνο (εάν θέλετε) και μισό φλυτζάνι νερό.
-
4
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20'. Ανοίγετε την κατσαρόλα και προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15'.
-
5
Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με την πλούσια σάλτσα του και το συνοδεύετε με άσπρο ρύζι.
Σχόλια (56)
Συγχαρητήρια!!!