Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
ΒΙΚΥ Ζ, 05.11.09

Περιγραφή

Είναι νοστιμότατη συνταγή της γιαγιάς Βάσως που ήρθε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία.

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
photo: Aleksandra

Συνταγή από:

ΒΙΚΥ Ζ

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • Κοτόπουλο σε μερίδες ή ολόκληρο
  • ρύζι για πιλάφι - 1/2 με 1 πακέτο ανάλογα τα άτομα
  • φιδές (περίπου 2 μπαλάκια)
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κουζίνα: Μικρασιατική
Περιέχει: Ζυμαρικά , Ρύζι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο για λίγο, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Δεν πετάμε το ζουμί. Ανάβουμε το φούρνο σε αέρα ή πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί διάσπαρτο και τριμμένο το φιδέ. Πασπαλίζουμε με το λάδι και το ανακατεύουμε να παει παντού.Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ο φιδές.  Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα.
  3. Όταν ροδίσει βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε το ρύζι πλυμένο, το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύω καλά. Τοποθετώ από πάνω το κοτόπουλο με βούτυρο και αλατοπιπερώνω.
  4. Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να βράσει το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

  1. Το ζουμί που θα βάλω στο φούρνο εξαρτάται από την ποσότητα του ρυζιού. Περίπου 2 φλυτζάνια υγρά για 1 φλυτζάνι ρύζι.
  2. Ο ψημένος φιδές δίνει στο φαγητό φοβερή γεύση.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από sissoyla, 10-11-09  
    Ετσι ακριβος φιαχνω και εγω κοτοπουλο με ριζη στο φουρνο αλλα με την διαφορα οτι δεν βαζω φιδες.Γινεται πολλη οραιο και το ριζη ουτε κολαει ουτε λιονει.Μπραβο για την συνταγη.Με την αλλη τα δοκυμασο και με φιδες.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 23-11-09  
    Εκτέλεσα με ακρίβεια τη συνταγή οπότε αποκλείεται να έκανα λάθη, δεν γεύτηκα κάτι ιδιαίτερο από το φιδέ και το κοτόπουλο έμοιαζε πιο πολύ βραστό παρά ψητό, ίσως να θέλει και κανα κύβο γιατί με σκέτο το ζωμό δεν βγήκε πολύ νόστιμο
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 24-11-09  
    Έτσι φτιάχνω κι εγω αυτό το λατρεμένο φαγητό, χωρίς όμως το φιδέ.Σήμερα το δοκίμασα και με το φιδέ.Υπέροχο!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από galera, 7-12-09  
    Θα έλεγα οτι δεν μου άρεσε. Απλά το φάγαμε.
    #
    Σχόλιο από tatiana84, 31-12-10  
    ginete na to ftiaksw me merides galopoulas?
    #
    Σχόλιο από Λωρενα, 6-9-11  
    Αν σωταρετε το κοτοπουλο με φυτινη πριν το βρασετε κι αν προσθεσετε αργοτερα στο ρυζι φρεσκο κρεμμυδακι και μπολικο φρεσκο δυοσμο βγαινει πολυ ωραιο!το ψησιμο στον αερα βοηθαει το ρυζι να μην λασπωσει!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-9-11  
    Πολύ ωραίο φαγητό!!! Πρώτα πέρασα στο τηγάνι το ρύζι για να είναι σπυρωτό. Το κοτόπουλο το έψησα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και στο τέλος πρόσθεσα το ρύζι. Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από hayat, 24-10-11  
    Πιστεύω πως αν μαρινάρεις και τσιγαρίσεις πρώτα το κοτόπουλο με κρεμμυδάκι και έπειτα το σβήσεις με λίγο κρασί και το βράσεις θα γίνει τέλειο.Όπως επίσης και με το ρύζι, μπορείς να βάλεις φιδέ και ρύζι μαζί σε μια κατσαρόλα και να τα σωτάρεις με φυτίνη να πάρουν χρώμα και μετά να τα ρίξεις στο φούρνο με το ζωμό και το κοτόπουλο!!!! πάντως οτιδήποτε γιαγιαδίστικο είναι πεντανόστιμο, απλά και καθημερινά υλικά.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΥ Ζ, 30-1-12  
    Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 13-2-12  
    Η αλήθεια είναι πως και εγώ την προσάρμοσα λίγο την συνταγή αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Καταρχήν το κοτόπουλο (μισό έβαλα) του έριξα ότι χρησιμοποιώ όταν το κάνω ψητό στο φούρνο, δηλαδή αλατοπίπερο, ρίγανη, μπαχάρι, σκόνη σκόρδου, σουμάκ, μουστάρδα, λεμόνι και λάδι. Το τοποθέτησα στη γάστρα μαζί με ένα λίτρο νερό και το έψησα για μια ώρα περίπου στον αέρα (σκεπασμένο). Σε ένα τηγανάκι έβαλα μια κουταλιά φυτίνη (προσοχή στην αρχή στο λάδι γιατί μπαίνει και η φυτίνη)και ρόδισα τα κομματάκια από ένα μπαλάκι φιδέ. Όταν ρόδισαν έριξα και το ρύζι (1 φλυτζάνι τσαγιού)ανακάτεψα να γυαλίσει λίγο και τα έριξα στη γάστρα μαζί με το κοτόπουλο (που είχε ψηθεί).Δεν σκέπασα την γάστρα για να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο και να ανακατεύω και το ρύζι. Λίγο λεμονάκι ακόμη πριν το σερβίρισμα και φαγώθηκε αμέσως. Ελάχιστο ρύζι που περίσσεψε το έφαγα το ίδιο ευχάριστα (ζεσταμένο στα μικροκύματα) σήμερα. Ούτε κόλλησε, ούτε λάσπωσε, καταπληκτικό. Ευχαριστούμε για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 25-3-12  
    Ετσι το φτιαχνω κι εγω το κοτοπουλο με το ρυζι στο φουρνο μονο που δεν βαζω το φιδε
    #
    Σχόλιο από tahitian, 10-7-12  
    Η συνταγη με η χωρις παραλλαγες φαινεται ενδιαφερουσα αλλα το αστερατο αγγουρακι ειναι ολα τα λεφτα
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-11-12  
    Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε κοτόπουλο.Θα ήθελα λίγο κύμινο.Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stellaparos, 8-4-14  
    ΓΙΑΓΙΑ ΒΑΣΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ,ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από despinal, 10-5-14  
    Εξαιρετικό! Απλά έβαλα και ένα κύβο κοτόπουλου για επιπλέον γεύση. Ο δε φιδές δίνει όντως καταπληκτική γεύση!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sissoyla, 10-11-09  
    Ετσι ακριβος φιαχνω και εγω κοτοπουλο με ριζη στο φουρνο αλλα με την διαφορα οτι δεν βαζω φιδες.Γινεται πολλη οραιο και το ριζη ουτε κολαει ουτε λιονει.Μπραβο για την συνταγη.Με την αλλη τα δοκυμασο και με φιδες.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 23-11-09  
    Εκτέλεσα με ακρίβεια τη συνταγή οπότε αποκλείεται να έκανα λάθη, δεν γεύτηκα κάτι ιδιαίτερο από το φιδέ και το κοτόπουλο έμοιαζε πιο πολύ βραστό παρά ψητό, ίσως να θέλει και κανα κύβο γιατί με σκέτο το ζωμό δεν βγήκε πολύ νόστιμο
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 24-11-09  
    Έτσι φτιάχνω κι εγω αυτό το λατρεμένο φαγητό, χωρίς όμως το φιδέ.Σήμερα το δοκίμασα και με το φιδέ.Υπέροχο!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από galera, 7-12-09  
    Θα έλεγα οτι δεν μου άρεσε. Απλά το φάγαμε.
    #
    Σχόλιο από Λωρενα, 6-9-11  
    Αν σωταρετε το κοτοπουλο με φυτινη πριν το βρασετε κι αν προσθεσετε αργοτερα στο ρυζι φρεσκο κρεμμυδακι και μπολικο φρεσκο δυοσμο βγαινει πολυ ωραιο!το ψησιμο στον αερα βοηθαει το ρυζι να μην λασπωσει!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-9-11  
    Πολύ ωραίο φαγητό!!! Πρώτα πέρασα στο τηγάνι το ρύζι για να είναι σπυρωτό. Το κοτόπουλο το έψησα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και στο τέλος πρόσθεσα το ρύζι. Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΥ Ζ, 30-1-12  
    Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 13-2-12  
    Η αλήθεια είναι πως και εγώ την προσάρμοσα λίγο την συνταγή αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Καταρχήν το κοτόπουλο (μισό έβαλα) του έριξα ότι χρησιμοποιώ όταν το κάνω ψητό στο φούρνο, δηλαδή αλατοπίπερο, ρίγανη, μπαχάρι, σκόνη σκόρδου, σουμάκ, μουστάρδα, λεμόνι και λάδι. Το τοποθέτησα στη γάστρα μαζί με ένα λίτρο νερό και το έψησα για μια ώρα περίπου στον αέρα (σκεπασμένο). Σε ένα τηγανάκι έβαλα μια κουταλιά φυτίνη (προσοχή στην αρχή στο λάδι γιατί μπαίνει και η φυτίνη)και ρόδισα τα κομματάκια από ένα μπαλάκι φιδέ. Όταν ρόδισαν έριξα και το ρύζι (1 φλυτζάνι τσαγιού)ανακάτεψα να γυαλίσει λίγο και τα έριξα στη γάστρα μαζί με το κοτόπουλο (που είχε ψηθεί).Δεν σκέπασα την γάστρα για να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο και να ανακατεύω και το ρύζι. Λίγο λεμονάκι ακόμη πριν το σερβίρισμα και φαγώθηκε αμέσως. Ελάχιστο ρύζι που περίσσεψε το έφαγα το ίδιο ευχάριστα (ζεσταμένο στα μικροκύματα) σήμερα. Ούτε κόλλησε, ούτε λάσπωσε, καταπληκτικό. Ευχαριστούμε για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 25-3-12  
    Ετσι το φτιαχνω κι εγω το κοτοπουλο με το ρυζι στο φουρνο μονο που δεν βαζω το φιδε
    #
    Σχόλιο από tahitian, 10-7-12  
    Η συνταγη με η χωρις παραλλαγες φαινεται ενδιαφερουσα αλλα το αστερατο αγγουρακι ειναι ολα τα λεφτα
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-11-12  
    Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε κοτόπουλο.Θα ήθελα λίγο κύμινο.Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stellaparos, 8-4-14  
    ΓΙΑΓΙΑ ΒΑΣΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ,ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από despinal, 10-5-14  
    Εξαιρετικό! Απλά έβαλα και ένα κύβο κοτόπουλου για επιπλέον γεύση. Ο δε φιδές δίνει όντως καταπληκτική γεύση!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tatiana84, 31-12-10  
    ginete na to ftiaksw me merides galopoulas?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από hayat, 24-10-11  
    Πιστεύω πως αν μαρινάρεις και τσιγαρίσεις πρώτα το κοτόπουλο με κρεμμυδάκι και έπειτα το σβήσεις με λίγο κρασί και το βράσεις θα γίνει τέλειο.Όπως επίσης και με το ρύζι, μπορείς να βάλεις φιδέ και ρύζι μαζί σε μια κατσαρόλα και να τα σωτάρεις με φυτίνη να πάρουν χρώμα και μετά να τα ρίξεις στο φούρνο με το ζωμό και το κοτόπουλο!!!! πάντως οτιδήποτε γιαγιαδίστικο είναι πεντανόστιμο, απλά και καθημερινά υλικά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Με Κρέας και κιμά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]