Κοτόπουλο με σάλτσα φράουλας
Είναι μια γλυκόξινη ελαφριά συνταγή, ιδανική για την άνοιξη που οι φράουλες είναι άφθονες. Αφιερωμένο σε αυτούς που λατρεύουν τις φράουλες....
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο αργό βράσιμο!! Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι Basmati ή πουρέ. Η συνταγή είναι από την "Κουζίνα της Μαμάς".
Υλικά
-
Λίγο λάδι
-
5 κομμάτια κοτόπουλο (μπούτια ή στήθος)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα σε μικρές λωρίδες
-
4 πιπεριές κομμένες σε μικρές λωρίδες
-
Μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
-
1/2-1 φλιτζάνι κέτσαπ
-
1/2 φλιτζάνι νερό
-
6-7 κ.σ. σόγια σως
-
2 κ.σ. μέλι
-
6-7 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-
10-15 φράουλες (ανάλογα με το μέγεθος)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε το λίπος από το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά στο λάδι.
-
2
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια.
-
3
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση.
-
4
Σβήνουμε το κοτόπουλο με σόγια σως και προσθέτουμε την κέτσαπ, το νερό, το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι.
-
5
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
6
Λίγο πριν το κατεβάσουμε, προσθέτουμε τις φράουλες δίχως να ανακατέψουμε.
-
7
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να τραβήξει.
Σχόλια (8)