Κοτόπουλο με τζίντζερ και λεμόνι

Περιγραφή

Κοτοπουλάκι εξωτικό αλλά και οικείο στον ουρανίσκο μας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα και χωρισμένα σε 2 κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κομμάτι 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ ή 1 κ.γ. ξερό
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. κρέμα καρύδας
  • 3 κ.σ. λάδι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 2 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε τηγάνι βαθύ βάζω το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι να σοταριστεί.
  2. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ και στην συνέχεια το κοτόπουλο, το οποίο ροδίζω καλά από όλες τις μεριές.
  3. Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω την κρέμα καρύδας και λίγο νεράκι, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί.
  4. Πέντε λεπτά πριν το κλείσω προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
  5. Αν το ζουμάκι στην κατσαρόλα είναι αρκετό, διαλύω στον χυμό το κορν φλάουερ.
  6. Αλατοπιπερώνω, αφήνω να πάρει μια βράση ακόμα και κλείνω το μάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει πολύ καλά με το κλασσικό πλέον ρύζι μπασμάτι. Είναι μια ωραία εναλλακτική για να αποφύγουμε την βαριά κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε μαζί με το νεράκι βάζουμε και έναν σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για έξτρα γεύση, προσέχοντας όμως το αλάτι που θα προσθέσουμε.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!