κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με τζίντζερ και λεμόνι

Κοτόπουλο με τζίντζερ και λεμόνι

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Στυμμένη Λεμονόκουπα
Στυμμένη Λεμονόκουπα @cook_8484585

Κοτοπουλάκι εξωτικό αλλά και οικείο στον ουρανίσκο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει πολύ καλά με το κλασσικό πλέον ρύζι μπασμάτι. Είναι μια ωραία εναλλακτική για να αποφύγουμε την βαριά κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε μαζί με το νεράκι βάζουμε και έναν σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για έξτρα γεύση, προσέχοντας όμως το αλάτι που θα προσθέσουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μερίδες
  1. 2 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα και χωρισμένα σε 2 κομμάτια
  2. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 1 κομμάτι 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ ή 1 κ.γ. ξερό
  5. 1/2 φλ. λευκό κρασί
  6. 3 κ.σ. λάδι
  7. χυμός από 1 λεμόνι
  8. 1 κ.γ. κορν φλάουερ (προαιρετικά)
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι βαθύ βάζω το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι να σοταριστεί.

  2. 2

    Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ και στην συνέχεια το κοτόπουλο, το οποίο ροδίζω καλά από όλες τις μεριές.

  3. 3

    Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω την κρέμα καρύδας και λίγο νεράκι, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί.

  4. 4

    Πέντε λεπτά πριν το κλείσω προσθέτω τον χυμό λεμονιού.

  5. 5

    Αν το ζουμάκι στην κατσαρόλα είναι αρκετό, διαλύω στον χυμό το κορν φλάουερ.

  6. 6

    Αλατοπιπερώνω, αφήνω να πάρει μια βράση ακόμα και κλείνω το μάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Στυμμένη Λεμονόκουπα
στις