Κοτόπουλο με χαλούμι και μέλι
Κοτόπουλο φιλέτο στο φούρνο με χαλούμι και μέλι, γρήγορο κι απλό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φιλέτο μπούτι είτε στήθος κοτόπουλου (αν βάλετε στήθος κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια), ό,τι σας αρέσει.Νερό δεν προσθέτουμε καθόλου μιας και θα βγούν αρκετά υγρά από το κρέας κατά το ψήσιμο.
Υλικά
-
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
-
1 συσκευασία χαλούμι (225 γρ.) κομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
-
2 κ.σ. μέλι
-
4 κ.σ. λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε πυρέξ ή κεραμικό σκεύος, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση,
-
2
Απλώνουμε πάνω από τα φιλέτα το χαλούμι και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
-
3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λάδι και το χυμό λεμονιού
-
4
Και τα ρίχνουμε πάνω απο τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου
-
6
Ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
-
7
Σερβίρουμε με κάποιο αρωματικό ρύζι (του ταιριάζει το basmati) ή με σαλάτα ρόκα.
Σχόλια (2)